I am Oak

Support: The T.S. Eliot Appreciation Society 2 recensies
Datum
za 2 april 2016
Tijdstip
20:00
Locatie
Grand Theatre

Let op: uitsluitend vrije staplaatsen.

De Utrechtse indie-folk band I am Oak gaat weer touren door eigen land! De tour – die op 26 februari start in Utrecht – zal op zaterdag 2 april eindigen in het Grand Theatre in Groningen en staat in het teken van een nieuw album. De nieuwe plaat zal ‘Our Blood’ gaan heten en komt in februari 2016 uit. Naar verluidt neemt frontman Thijs Kuijken op het nieuwe album afstand van zijn vertrouwde achtergrond als singer-songwriter en past hij meer ‘postrock’-achtige invloeden toe in de algehele sound van zijn band.

I am Oak is al sinds 2008 actief in de muziekwereld en bracht gelijk dat jaar zijn eerste EP uit. Sindsdien heeft de band al een hoop albums op zijn naam staan en meerdere awards gewonnen. Zo won I am Oak in 2010 de award voor Best Album (‘On Claws’) en Song of the Year (‘On Trees And Birds And Fire’), uitgereikt door 3voor12/Utrecht. Een jaar later kreeg de band landelijke awards, namelijk Best Album (‘Oasem’) bij 3voor12 en No. 88 Song of the Year (‘Curt’) bij Radio 3FM.

Het bleef vervolgens niet bij Nederland. In 2012 speelde I am Oak voor het eerst in de Verenigde Staten op het showcasefestival South by Southwest in Austin, Texas. Daar werden de optredens van de band omschreven als beste onder de door Nederland afgevaardigde groepen van dat jaar. In mei van hetzelfde jaar speelde I am Oak ook drie optredens tijdens The Great Escape in Brighton, Verenigd Koninkrijk en werden ze door het festival geselecteerd als Band of the Day. Ook de Europese landen België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië mochten I am Oak al ontvangen. Groningen zal dat op zaterdag 2 april met open armen doen om het nieuwe geluid van de band te ontdekken! Beluister hier alvast een voorproefje van het nieuwe album.

De eerste albumrecensies zijn al lovend:
“verlegen, fluisterend haast, maar met grote overtuigingskracht. Muziek op z’n puurst.” – Uitagenda Utrecht.
“ijzersterke terugkeer” – OOR

Website I am Oak

Voorprogramma: The T.S. Eliot Appreciation Society solo
The T.S. Eliot Appreciation Society is de alias van Tom Gerritsen, een muzikant en songwriter uit Utrecht. Hij heeft een tijd in Noord-Amerika gewoond en is daar straatmuzikant geweest. Bij thuiskomst werd een titelloze EP opgenomen en direct opgepikt door diverse programmeurs, waarna optredens door het hele land volgden. Na een eerste korte tour in Duitsland volgde in oktober 2013 het debuutalbum ‘A New History’. The T.S. Eliot Appreciation Society tourde meerdere maanden door Nederland en stond op Eurosonic Noorderslag.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Albumrecensie Nu.nl (Tjeerd van Erve)

”Nauwelijks een jaar later toont Nowhere Or Tammensaari dat het plafond nog niet was bereikt met Oasem.”

Lees de volledige albumrecensie

Mania (Erwin Zijleman)

”Het is een fraai stapeltje platen dat I Am Oak inmiddels op haar naam heeft staan. De band rond singer-songwriter Thijs Kuijken creëerde op haar vorige platen een opvallend eigen geluid dat bestaat uit gelijke delen slowcore en folk en gebruikt dit geluid ook als basis voor Our Blood.”