Ibrahim Maalouf

Illusions 2 recensies
Datum
wo 29 oktober 2014
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort

Dit is 1 van de vele jazztoppers die dit seizoen komt. Welke interessante jazzartiesten nog meer?

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen. De bar is tijdens het concert gesloten.

‘Illusions’ is Maaloufs vijfde studioalbum dat op zijn eigen label Mi’ster Productions uitgebracht is (november 2013). Al eerder vond de release plaats van ‘Diasporas’ (2007), ‘Diachronism’ (2009) en ‘Diagnostic’ (2011); later gebundeld uitgebracht als ‘Diasporas’ (2012).

Daarnaast heeft Ibrahim Maalouf de soundtrack gemaakt voor de nieuwe bioscoopfilm ‘Yves Saint Laurent’. In de film neemt hij maar liefst meer dan de helft van de muziek voor zijn rekening.

Afgelopen jaar bracht Maalouf zijn succesvolle jazzalbum ‘Wind’ (2012) uit, dat dit jaar genomineerd is voor een Edison Jazz 2013 in de categorie “Jazz Internationaal”. Hij kreeg van de Franse, nationale filmbibliotheek de opdracht de muziek te componeren bij de stomme film ‘La Proie du Vent’ (“Het gebed van de wind”), een film uit 1927 van de Franse filmregisseur en schrijver René Clair (1898-1981).

Ibrahim Maalouf is componist en trompettist van klassieke muziek en jazz. Zo heeft hij onder anderen als solotrompettist concerten gegeven met l’Orchestre Philharmonique de Radio France, l’Orchestre de Chambre de Paris en het Chamber Orchestra of Brittany.
Het meest bekend is hij van jazz en eigentijdse wereldmuziek, die wereldwijd enthousiast ontvangen wordt. Bij de uitvoering van zijn muziek maakt hij gebruik van een zogenaamde kwarttoontrompet, een instrument dat zijn vader Nassim Maalouf – eveneens klassiek trompettist en trompetdocent – uitgevonden heeft.

De carrière van de in Libanon geboren musicus en muziekdocent verloopt voorspoedig. Zo heeft hij een groot aantal internationale prijzen in ontvangst genomen voor zowel jazz als voor klassiek trompet (inclusief de Maurice André City of Paris International Competition).

Bezetting/line up:
Ibrahim Maalouf: trumpet
Frank Woeste: Fender Rhodes
François Delporte: guitar
Stéphane Galland: drums
Laurent David: bass
Youenn Le Cam: trumpet
Yann Martin: trumpet
Martin Saccardy: trumpet

Interview Ibrahim Maalouf met Dagblad van het Noorden (Illand Pietersma)

“Mijn nieuwe album gaat over hoe ik tegen de wereld aankijk.”

Lees hier het volledige interview.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Albumrecensie writteninmusic.com (Richard Verbrugge)

Illusions laat zich moeilijk vergelijken met Wind. Het is een compleet ander album, maar minstens zo goed en onderhoudend. Sterker nog, Illusions is voor ondergetekende het jazzalbum van het jaar!”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie Platomania

“Met “Illusions” heeft hij een prachtige mix gemaakt waarop de akoestische kant van de jazz wordt gemixt met de electronische ingrediënten die we op zijn eerste 3 cd’s tegenkwamen. Verder is het geheel voorzien van een funky sausje!

Lees de volledige recensie.