Internationaal Theater Amsterdam

Scenes uit een huwelijk 3 recensies
Datum
di 19 maart 2019
Tijdstip
19:30 - 23:10
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Internationaal Theater Amsterdam

Ongeplaceerd

Normaal € 26,33
Vakpas € 12,86
Normaal Vakpas
Ongeplaceerd € 26,33 € 12,86

Prijs inclusief € 3,19 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Ingmar Bergmans Scènes terug naar het theater

Stadsschouwburg Amsterdam en Toneelgroep Amsterdam zijn per 1 januari 2018 gefuseerd en gaan vanaf seizoen 2018-2019 verder onder de naam Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Ze komen naar Groningen met hun internationale theaterhit Scènes uit een huwelijk.

Johan en Marianne lijken het perfecte koppel. Ze zijn getrouwd, hebben kinderen en hun carrières zijn succesvol. Als Johan op een dag vertelt dat hij een andere vrouw heeft ontmoet, is hun huwelijk voorbij. In zes scènes volgen we hun helletocht, van de eerste kleine wrijvingen tot een ultiem fysiek gevecht.

Let op: U beweegt zich tijdens de voorstelling door het decor en zit in zes scènes bovenop hun helletocht, waarbij drie acteurskoppels van verschillende leeftijden het teloorgaande huwelijk van Johan en Marianne verbeelden. Als door een vergrootglas kijkt u naar verleden, heden en toekomst van wat ooit een liefdespaar was.

‘Scènes uit een huwelijk’ is een bewerking van de gelijknamige, aangrijpende film van de Zweedse regisseur Ingmar Bergman, die kon putten uit dertig jaar huwelijkservaring met vijf verschillende echtgenotes. Sinds 2005 verovert Toneelgroep Amsterdam internationaal de harten van pers en publiek met deze enscenering. Celia Nufaar won in 2005 voor haar rol de Colombina, de prijs voor beste vrouwelijke bijrol. Ook nu is zij erbij.

De productie kwam tot stand met medewerking van Auteursbureau ALMO bvba in opdracht van Josef Weinberger Ltd, Londen en de Ingmar Bergman Foundation.

tekst: Ingmar Bergman | vertaling: Karst Woudstra | regie: Ivo van Hove | spel: Alwin Pulinckx, Claire Bender, Bart Slegers, Camilla Siegertsz, Hugo Koolschijn, Janni Goslinga, Celia Nufaar, Charlie-Chan Dagelet, Benjamin de Wit en Maartje van de Wetering | dramaturgie: Bart Van den Eynde scenografie, lichtontwerp en kostuums: Jan Versweyveld | coproductie met Kaaitheater

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

de Volkskrant

”Intens toneelspel”

het Parool

”Van Hoves vernieuwende theatertaal dwingt als altijd respect af.”

Vrij Nederland

”Ivo van Hove excelleert met Bergmanniaans huwelijksdrama.”

Meer data