Jack Wouterse

De laatste 5 recensies
Datum
di 8 januari 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

19.15Stadsschouwburg open
20.15Aanvang voorstelling
22.00Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud

Deze voorstelling hoort bij een reeks toneel-op-toneel voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen hier.

“Jack Wouterse laat in deze solo weer zien dat hij een fantastisch acteur is” (DVHN ★★★★)

Je denkt: “Dan begin ik toch gewoon iets nieuws?”
Nou dat valt niet mee kan ik u zeggen. Kom op zeg, Ik doe gewoon alles zelf. Zelf schrijven, zelf decor maken, alles zelf, de hele mik. Dat heb ik altijd willen doen. Nog eenmaal alles uit de kast.

Ooit begon hij als circusartiest. En nu, na een lange turbulente reis langs theater, filmdoek en beeldbuis, is hij alleen tussen zijn schilderijen. Voordat hij is opgebrand, wil hij nog éénmaal vlammen en zijn grote filmdroom waarmaken. Moederziel alleen, verdwaald op zijn zolderkamer vertelt de oude man met zijn Iphone, camerabeelden, maquettes en moodboard het verhaal wat nog verteld moet worden:

De oudere Jacob leidt samen met zijn hond Alibaba een teruggetrokken leven op het Spaanse platteland. Jacob houdt zich staande door te leven naar een brief die zijn overleden vrouw Laura hem heeft nagelaten. Deze brief is zowel een liefdesverklaring aan Jacob als een rijtje leefregels, zodat Jacob niet wegzakt in een diep, donker moeras. Dus wandelt, eet, praat, schildert en danst hij iedere dag en vindt zelfs een vriendin. Langzaamaan lijkt hij op te krabbelen. Tot het moment dat hij een brief ontvangt uit Nederland over zijn enige dochter Megan. In een poging om de slechte relatie met haar te herstellen onderneemt hij een gevaarlijke reis…

Verleden, heden en toekomst van een speelbeest worden verpakt in een tragikomedie waarin werkelijkheid en fictie naadloos samenvallen.

Jack Wouterse
Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere De Zere Neus van Bergerac en dé theaterhit Walden met Arjan Ederveen. Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series zoals Dokter Tinus en Baantjer. Nu terug in het theater met De Laatste.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Dagblad van het Noorden

“Hij laat in deze solo weer zien dat hij een fantastisch acteur is”

★★★★ De Volkskrant

“In vervreemdend en ontroerend theater laat Jack Wouterse wederom zien wat een geweldige acteur hij is.”

★★★★ NRC

”Jack Wouterse speelt deze Jacob in een ontroerende, authentieke monoloog, De laatste.”

Theaterkrant

”Met De Laatste heeft Jack Wouterse een prachtig standbeeld opgericht voor een man in de nadagen van zijn leven.”

Haarlems Dagblad

”Wouterse is een fenomenaal acteur en de eerste helft van zijn performance is boeiend, en ondanks – of dankzij – alle gepruts met de techniek ook spannend om te zien.”