Jacob Collier

Datum
di 12 februari 2019
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Jacob Collier

Ongeplaceerd

Normaal € 23.00
Normaal
Ongeplaceerd € 23.00

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.
Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Quincy Jones, Herbie Hancock en Pat Metheny zijn al fan. Tijdens het eerste Nederlandse optreden van de Londense wonderboy Jacob Collier op North Sea Jazz 2016 sloot een grote groep mensen zich bij deze grootheden aan. Op YouTube is hij al langer een hit, ook live maakt hij indruk vanwege zijn ingenieuze optredens, waarbij hij in zijn eentje klinkt als een volledige band. In 2019 komt het multi-talent terug naar Nederland en op 12 februari staat hij in De Oosterpoort.

Een jazz-messias is opgestaan

“Een nieuwe jazz-messias is opgestaan”, aldus The Guardian. Jacob Collier begon op zijn 17e in zijn slaapkamer met video’s waarin hij alle instrumenten zelf inspeelt. De jonge zanger en multi-instrumentalist bouwt zijn liedjes laag voor laag op. En daar komen vervolgens songs uit die bestaan uit een eigenzinnige combinatie van jazz, beatbox, folk, soul, triphop en zelfs klassieke muziek. In zijn video’s, maar vooral tijdens zijn live performances improviseert Jacob Collier er op los.

Stortvloed van muzikaliteit

Jazzy impro. Funky basloopjes. Fusion synths. Meerstemmige zang. Wat Jacob Collier live inspeelt wordt eindeloos herhaald en vermenigvuldigd. Daarover zingt hij, van doowop, soul tot scat, terwijl hij de lagen snel stapelt. “Het is een imponerende, sterk op effecten leunende performance, die overstroomt van muzikaliteit”, aldus NRC.

Jacob Collier

In de YouTube video’s die hem een ster maakten en op het debuut album In My Room (2016), waarvoor hij een Grammy won, zong, speelde en produceerde Jacob Collier alles zelf. Zijn nieuwe project Djesse (2018) staat juist bol van de samenwerkingen, met onder meer het Metropole Orkest. Dit project is een cyclus van vier albums met bijdragen van een wereldwijde cast van Colliers muzikale inspiraties: van a capella groepen tot gospel koren, Afrikaanse legendes en indie rock sterren.

Aanstaande vrijdag brengt Jacob Collier With The Love In My Heart uit, de eerste single van het album uit de reeks van het project Djesse.

Kom meer te weten over Jacob Collier via zijn website.

Let op: sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

€ 23,- (inclusief €3,00 servicekosten)