Jakob Bro, Joey Baron en Thomas Morgan

1 recensie
Datum
wo 18 april 2018
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.
Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Het trio

De gelaagde geluidstexturen van de Deense gitarist Jakob Bro leggen de basis onder de avontuurlijke muziek van zijn trio, met de invloedrijke New Yorkse drummer Joey Baron en contrabassist Thomas Morgan. Bro verscheen onlangs in de 80 Coolest Things in Jazz Today van het toonaangevende maandblad Downbeat. Zijn atypische spel, meer wolken van geluid dan de gebruikelijke akkoorden en solo’s, begint inmiddels wereldwijd op te vallen.

Jakob Bro is naast voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet ook oprichter van een eigen trio. Thomas Morgan is als sinds jaar en dag Bro’s muzikale metgezel – zowel op het podium als in de studio. Meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige, subtiele drumspel bij onder andere John Zorn en Bill Frisell.

Doorbraak

Na de release van het album Balladeering in 2009 brak Jakob Bro internationaal door als componist en bandleider. Het album was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, waarop de legendarische saxofonist Lee Konitz regelmatig terug te horen is. In de Deense jazz scéne wordt de trilogie als één van de belangrijkste werken van afgelopen decennium gezien.

Zie ook de website van Jakob Bro.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

 

Danish guitarist Jakob Bro layers adventurous sound textures, which create a foundation for his trio with drummer Joey Baron and bassist Thomas Morgan. Bro recently appeared in the ’80 Coolest Things in Jazz Today’ of the monthly magazine Downbeat. His sound is different from the usual chords and solos, and so the world starts to get to know him.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Albumrecensie Written in Music

“Jazz van uitzonderlijke klasse en een album voor de eeuwigheid.” (Dick Hovenga)

Lees hier de volledige albumrecensie van Written in Music