Jan Beuving

Rotatie 3 recensies
Datum
vr 4 januari 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp gaat open
20:00Zaaldeuren open
20:15Aanvang voorstelling
21:45Einde voorstelling

Alle tijden onder voorbehoud

Extra voorstelling vrijdag 6 september!

“Origineel, grappig en ontroerend.” (NRC *****)

Wiskundige Jan Beuving kreeg voor zijn bejubelde programma ‘Raaklijn’ de Neerlands Hoop.
Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of jij duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig.
Heeft hij deze keer een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!

“Fier in de traditie van Drs. P en Kees Torn.” (NRC Handelsblad over ‘Raaklijn’)

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ NRC Handelsblad

”Met wiskundige begrippen probeert Jan Beuving in zijn ijzersterke nieuwe show Rotatie greep te krijgen op de wereld. Hij is origineel, grappig en ontroerend. En er zitten ongelooflijk veel perfecte liedjes in…prachtige composities van pianist Tom Dicke.”

Theaterkrant

“Beuving is een taalgrootmeester als Drs. P, die de taalpuzzels met vernuft en fantasie weet te ontrafelen…Voeg daarbij de muziek van Tom Dicke (..) en je komt uit bij een programma dat de perfectie benadert.”

★★★★ De Telegraaf

“Jan Beuving (..) bewijst dat je ook met wiskunde en algebra een erg grappig, inhoudelijk interessant en goed doortimmerd cabaretprogramma kunt maken.”