Jan Beuving

Rotatie (reprise) 3 recensies
Datum
vr 6 september 2019
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Jan Beuving

Eerste rang

Normaal € 17,50

Tweede rang

Normaal € 16,00

Derde rang

Normaal € 14,00

Vierde rang

Normaal € 12,50

Vijfde rang

Normaal € 9,00
Normaal
Eerste rang € 17,50
Tweede rang € 16,00
Derde rang € 14,00
Vierde rang € 12,50
Vijfde rang € 9,00

Prijs inclusief € 3,50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

“Wiskunde was nog nooit zo grappig.” (NRC *****)

De kaarten voor de nieuwe voorstelling van Jan Beuving zijn niet aan te slepen. De recensies zijn zonder uitzondering prachtig. Gelukkig speelt Jan zijn voorstelling nogmaals in de Stadsschouwburg Groningen. Zorg dat je erbij bent! (max. 4 kaarten per persoon)

Wiskundige Jan Beuving kreeg voor zijn bejubelde programma Raaklijn de Neerlands Hoop. Een rotatie is een wiskundige draai. En dat is precies wat Jan Beuving doet: hij geeft een wiskundige draai aan de dingen. Hij telt dus zijn passen en past op zijn tellen. Hij staat ronduit vierkant achter zijn woorden, lijnrecht tegenover wat krom is en denkt over veel vlakken diep na. De taal maakt pirouettes in zijn liedjes. De logica tolt in zijn zinnen. Of jij duizelig wordt? Dat is niet de bedoeling. Alles is volstrekt nozel, navolgbaar en benullig. Heeft hij deze keer een nieuw ruitjesoverhemd? Zit Tom Dicke weer achter de vleugel? Draagt hij een balletpakje? Heeft hij er geen zin in? Ja2 + Nee2!

tekst en spel: Jan Beuving | muziek: Tom Dicke

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ NRC Handelsblad

”Met wiskundige begrippen probeert Jan Beuving in zijn ijzersterke nieuwe show Rotatie greep te krijgen op de wereld. Hij is origineel, grappig en ontroerend. En er zitten ongelooflijk veel perfecte liedjes in…prachtige composities van pianist Tom Dicke.”

Theaterkrant

“Beuving is een taalgrootmeester als Drs. P, die de taalpuzzels met vernuft en fantasie weet te ontrafelen…Voeg daarbij de muziek van Tom Dicke (..) en je komt uit bij een programma dat de perfectie benadert.”

★★★★ De Telegraaf

“Jan Beuving (..) bewijst dat je ook met wiskunde en algebra een erg grappig, inhoudelijk interessant en goed doortimmerd cabaretprogramma kunt maken.”