Jeangu Macrooy (solo)

3 recensies
Datum
vr 11 mei 2018
Tijdstip
20:30
Locatie
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, 9711 KC Groningen

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Sinds het verschijnen van zijn debuutalbum High On You vorig jaar, wordt hij gezien als een van de grootste beloftes van de Nederlandse muziekwereld. De uit Paramaribo afkomstige singer-songwriter Jeangu Macrooy komt op 11 mei terug naar Groningen met soulvolle folk muziek, deze keer voor een solo show in de Lutherse Kerk.

High on You

Over Jeangu Macrooy’s succesvolle album zei Giel Beelen: “Ik durf te beweren dat dit dè release is van het jaar”. OOR noemde Jeangu “een debutant waar je ècht enthousiast van wordt”. Jeangu’s debuutalbum High On You kwam uit op 14 april en is door Perquisite geproduceerd.

Energiek en dansbaar

Het album is energiek en dansbaar, maar bij vlagen ook melancholisch. In nummers Crazy Kids en Head Over Heels verlegt Jeangu Macrooy de focus naar een rauwer geluid. Nummers als Antidote en titelsong High On You laten vooral ook Jeangu’s soulvolle kant zien. Dit wordt versterkt door de prominente rol voor de blazers op het album. De rode draad blijft echter Jeangu’s unieke stem die hypnotiseert in het laag en imponeert in het hoog.

Stem van een soulveteraan

Het Algemeen Dagblad gaf het album 4/5 sterren: “Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soul veteraan. High on You is het beste Nederlandse debuut van 2017.” De Telegraaf stelde: “Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!”

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Suriname. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records. In april 2016 kwam Jeangu’s debuut-EP Brave Enough uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd.

120 shows in 12 maanden

Met zijn eerste single Gold mocht Jeangu Macrooy gelijk langskomen bij De Wereld Draait Door, waar hij sindsdien een graag geziene gast is. In 2016 speelde Jeangu uiteindelijk 120 shows in 12 maanden; een gouden jaar dat werd afgesloten met een optreden op ESNS en een nominatie voor een Edison in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. In 2017 stond Jeangu al eens in een uitverkochte binnenzaal van De Oosterpoort en stond hij op festivals als North Sea Jazz, Mundial en Lowlands.

Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu Macrooy moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Neem een kijkje op de website van Jeangu Macrooy.

 

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and Ticketmaster.

Jeangu Macrooy leaves a good impression with personal numbers and a special voice on his debut album ‘Brave Enough’. The young singer left Suriname in 2014 to persue his musical career in The Netherlands. In November 2015 Macrooy performed in the finals of ‘Pop Secret’; the musical talent programme of Enschede. Jeangu has a warm and powerful voice and leaves a strong impact on his audience.

His powerful and soulful track ‘Gold’ was noticed by 3FM that proclamed him being ‘Serious Talent’. He was shown at several festivals with a band, and as support of Selah Sue, Bernhoft and Blaudzun. His debut album, produced by Perquisite, will be released this spring. Macrooy will perform at De Oosterpoort with this new record on May 12th!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Telegraaf (Bart Wijlaars)

“Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wàt een manier om je carrière te beginnen!”

OOR (Randy Timmer)

“Nieuwe artiesten komen en gaan dagelijks, maar eens in de zoveel tijd stuit je op een debutant waar je écht enthousiast van wordt. Jeangu Macrooy is er zo een.”

Algemeen Dagblad (Stefan Raatgever)

“Hij is pas 23, maar heeft de diepte in zijn stem van een soulveteraan. (…) High on You, dat volgende week verschijnt, kon weleens het beste Nederlandse debuut van 2017 blijken te zijn.”