Johan Goossens

Vlam 5 recensies
Datum
za 22 december 2018
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Tijdschema

19:15Stadsschouwburg gaat open
20:00Zaaldeuren open
20:15Aanvang voorstelling
21:45Einde voorstelling

Tijden onder voorbehoud

Vieze verhalen en mooie liedjes (16+)

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kan. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik wel proberen.’

Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes.

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ NRC Handelsblad

“Een prachtige voorstelling. (…) Knap is dat Goossens’ verhalen over dickpics en darkrooms nergens oppervlakkig worden. (…) Bovendien staan alle grappen in de voorstelling ten dienste van Goossens’ persoonlijke en geëngageerde verhaal over seksualiteit. Eerlijk, grappig en ontroerend.”

★★★ Trouw

“Een mooie mengeling van intieme verhalen, fijngevoelige liedjes en intelligente grappen.”

Het Parool

“Goossens heeft geen voorstelling over seks gemaakt, of over homoseksualiteit. ‘Vlam’ gaat over schaamte. En over hoe onterecht die is.”

★★★★ Theaterkrant

“Een mooie mengeling van schaamteloosheid, warmte en ironie.”

★★★★ Cabaret.nl

“Een radicale openheid die je zelden ziet”