John Cale

1 recensie
Datum
di 4 december 2018
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor John Cale

Ongeplaceerd

Normaal € 30.50
Normaal
Ongeplaceerd € 30.50

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Voormalig bandlid van The Velvet Underground, de eigenzinnige muzikant John Cale, komt in december naar Groningen. Nadat hij Paradiso afgelopen zomer in no-time uitverkocht, betreedt hij op 4 december met band het podium van de Kleine Zaal.

The Velvet Underground

Songwriter, producer, bassist en violist John Cale heeft een lange carrière en kent vele gezichten. Samen met Lou Reed en Nico maakte hij intelligente, aan kunst gekoppelde rock met de legendarische sixtiesband The Velvet Underground.

Andy Warhol en The Factory

Popart kunstenaar Andy Warhol lijfde de groep in als huisband bij The Factory, het bekende kunstenaarscollectief annex gebouw. Het was Warhol die fotomodel Nico bij de leden van de band introduceerde en de groep meenam op tournee. Met The Velvet Underground bracht Cale twee platen uit: The Velvet Underground & Nico (1967) – met de beroemde hoes van Andy Warhol met de banaan – en White Light/White Heat (1968).

John Cale

Beïnvloed door het experiment van La Monte Young (The Dream Syndicate) en de New Yorkse kunstenaar John Cage, bracht John Cale meer dan 20 soloplaten uit. Hij werkte als producer samen met steeds nieuwe generaties muzikanten zoals The Stooges, Patti Smith, Siouxie and The Banshees en Happy Mondays.

compromisloos, spannend en uitdagend

Onrust is het handelsmerk van de excentrieke muziekmaker, maar de kracht van Cale is zijn unieke combinatie van rock met experimentele subtiliteiten en nuances. Dat maakt de muziek van John Cale compromisloos, spannend en uitdagend. De geniale gentleman is ondertussen 75, maar hij rockt nog alsof hij in CBGB staat te spelen.

”The coolest member of The Velvet Underground has still got it.” (The Line of Best Fit).

Let op: vrije sta-plaatsen (en een beperkt aantal) zitplaatsen.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertrecensie John Cale in Paradiso door maandblad Lust For Life

‘Als er iemand een eigen geluid heeft, dan is het John Cale. De Welshman, 75 jaar oud inmiddels, trad deze avond op in het Amsterdamse Paradiso. En het was weer typisch Cale: van avant-garde tot rock, maar steeds met die lijzige stem die alles verbindt. Soms ontroerend, soms bijna saai, vaak lawaaiig en steeds interessant.’ Lees hier de volledige recensie.