JW Roy & The Royal Family

+ special guest: Judy Blank 1 recensie
Datum
ma 15 oktober 2018
Tijdstip
20:00 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Binnenzaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
19:30Deuren open
20:00Aanvang support
21:00Aanvang concert

Tijden onder voorbehoud.

TakeRoot presents:
Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed.
Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

JW Roy komt met een TakeRoot presents show op 15 oktober naar De Oosterpoort om nieuwe nummers en oude hits te laten horen.

Afgelopen jaar was het 20 jaar geleden dat JW Roy zijn eerste album uitbracht. Hij vierde dat met een speciaal concert in een uitverkochte Effenaar. Tevens presenteerde hij daar zijn nieuwe album A Room Full Of Strangers. Het nieuwe album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots-rock en een lichte vleug psychedelica. Met zijn vaste band The Royal Family (bestaande uit Roel Spanjers, Cok van Vuuren, Judith Renkema en Rob Wijtman) creëert hij een brede americana sound hier, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-oeuvre.

Zie ook de website van JW Roy.

Let op: alleen staanplaatsen.

Special Guest Judy Blank
Judy Blank is terug uit Nashville met een koffer vol prachtige nieuwe liedjes over het leven in de Southern States. Samen met producer Chris Taylor (Elle King, Miranda Lambert, The Wood Brothers) dook ze in de Southern Ground Studios in Nashville, Tennessee. Wat resulteerde was Morning Sun, haar nieuwe album vol zwoele Americana.

JW Roy: zang, gitaar
Judith Renkema: bas
Roel Spanjers: Hammond, piano, accordeon
Cok van Vuuren: gitaren en andere snaarinstrumenten
Rob Wijtman: drums

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Trouw over het album 'A Room Full Of Strangers'

De Nederlandse singer-songwriter JW Roy staat al twintig jaar garant voor de betere Americana. Misschien wel de beste van ons land. Ook op zijn elfde album ‘A Room Full Of Strangers’ laat hij weer horen waarom hij als een vaste waarde in het genre wordt beschouwd.

Lees hier de volledige recensie