Katinka Polderman

Polderman draagt een steentje bij 3 recensies
Datum
vr 15 februari 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp gaat open
20:15Aanvang voorstelling
21:45Einde voorstelling

Alle tijden onder voorbehoud

Ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar

Al vijftien jaar draagt Katinka Polderman, de meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen, haar unieke steentje bij aan het cabaret. Ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. De Zeeuwse trekt weer onverdroten ten strijde tegen vertrutting en kuddegeest, eigenwijs en met de haar kenmerkende nuchterheid. Polderman is niet langer een goed bewaard geheim, maar hoort bij de elite van het Nederlands cabaret, zag ook Theaterkrant tijdens haar vorige show ‘Polderman tiert welig’: “Haar teksten zitten altijd geheid goed in elkaar. Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid.”

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ AD

“Katinka Polderman is lekker lijzig, loepzuiver en heerlijk hysterisch.”

★★★★ De Telegraaf

“Het is razend knap hoe de cabaretière in haar nieuwe theaterprogramma ‘Polderman draagt een steentje bij’ ogenschijnlijk laconiek en met een prettig relativerende onverschilligheid de wereld om zich heen fileert en met name de hypocrisie van de mens ten opzichte van dieren en de natuur aan de kaak stelt.”

De Volkskrant

“Polderman behandelt de relatie tussen mens en dier op een eigenzinnige, niet-moralistische manier. Dat levert een aantal mooie liedjes op, zoals de smartlap over een varkentje in de bio-industrie, gezongen in de stijl van de Zangeres Zonder Naam”