Kensington + support: Yokko

+ Support 1 recensie
Datum
do 4 december 2014
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort


Alle artiesten van eigen bodem zijn voor u verzameld in een overzicht.

Ontdek hier onze eigen topartiesten!

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

Dat 2013 een succesvol jaar was voor Kensington is een understatement. De band uit Utrecht werd gekroond tot ‘Best Dutch Act’ tijdens de MTV European Music Awards, won drie 3FM Awards (Serious Talent, Best Album, Best Live Act), speelde maar liefst 11 (!) shows tijdens Eurosonic Noorderslag en stond voor uitverkochte zalen door het hele land. Ook werden grote festivals als Pinkpop en Sziget aangedaan.

Kensington debuteerde met het album ‘Borders’, bouwde het succes uit met de release van het tweede album ‘Vultures’ en scoorde radiohits als ‘We Are The Young’, ‘Send Me Away’, ‘No Way Out, Don’t Look Back’ en ‘Home Again’. En in 2014 gaat Kensington op dezelfde voet verder. Er zijn al weer drie nominaties binnen voor de 3FM Awards en de band begon dit jaar met hun eerste (grotendeels uitverkochte) Europese tour. Die clubtour krijgt aan het eind van het jaar een vervolg in Nederland. Verwacht oude en nieuwe hits, waaronder de nieuwe single ‘Streets’.

Support: Yokko
Yokko, bestaande uit vijf creatieve personen, trok zich een tijd lang terug om te werken aan een eigen sound. Het resultaat hiervan was ‘Atlantic Wave’ en een guerrilla-video die de 2e plaats in de MTV Clip Contest behaalde. Hierna ging hun carrière als een speer. Yokko trad op met verschillende internationale artiesten en werd de ‘Band to watch 2011’ genoemd. Debuutalbum ‘Seven Seas’ schopte het direct tot de Top 10 van de album charts.  De combinatie van krachtige baslijnen, bonzende drumbeats en een unieke zang zorgen ervoor dat alle singles dagelijks worden gedraaid op diverse radiostations. Ervaar deze sound zelf in De Oosterpoort!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ CD recensie op Muzify.nl

“Vultures is dus een zeer geslaagde tweede plaat van Kensington, een band waar je zeker nog meer van zult gaan horen.” Muzify.nl

Lees hier de volledige recensie