Klatwerk3

3 recensies
Datum
za 27 mei 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.
Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Boelo Klat (piano & composities), Ruud Vleij (contrabas) en Ancel Klooster (drums) vormen samen het trio Klatwerk3. Het trio bestaat in 2017 tien jaar en dat moet gevierd worden met een jubileumconcert op 27 mei in De Oosterpoort!

De muziek van Klatwerk3 is niet onder te brengen in een hokje en dat hoeft ook niet. Naast jazz, pop en klassieke invloeden zijn er in de nieuwste composities ook invloeden te horen vanuit de wereldmuziek en de minimal music. Deze avond staat naast het jubileumconcert ook in het teken van het nieuwe album ‘Lost in Berlin’.

Website Klatwerk3

Tickets: via this website & our box offices.

 

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Jazzenzo (Erno Elsinga)

“Klat’s composities variëren van doordacht tot uitgelaten en klinken soms zo vanzelfsprekend dat je denkt ze al eerder gehoord te hebben. Onmogelijk, maar het kenmerkt onverbiddelijk het vakmanschap dat Klat eigen is. “

Jazznu (Rinus van der Heijden)

“De smeltkroes van indrukken, van stijlen die Boelo Klat moeiteloos hanteert en de uitdrukking die hij eraan geeft, roepen een gevoel van afscheid op. Afscheid van al het moois dat je eerder hoorde in je leven, maar dat altijd was geperst in het keurslijf van ‘zo moet het’. Boelo Klat heeft hier afstand van genomen en daarin schuilt de kracht van deze bijzondere cd.”

Jazzism (Marie-Claire Melzer)

” ‘Eyeopener ‘ is een prachtige, sprankelende plaat die je eindeloos opnieuw kunt beluisteren.”