Kris Kristofferson & The Strangers

Datum
di 11 juni 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Kris Kristofferson & The Strangers

Ongeplaceerd

Normaal € 42,50
Normaal
Ongeplaceerd € 42,50

Prijs inclusief € 3,50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

TakeRoot presents:
Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Met slechts een gitaar en een harmonica kan Kris Kristofferson een publiek bewegen zoals weinig artiesten dat kunnen. Tijdens zijn concert in De Oosterpoort deelt hij het podium met een van de meest iconische bands die de countrymuziek kent: The Strangers, die bekend zijn van Merle Haggard.

Legendarische singer-songwriter

Dat je met een rock-n-roll levensstijl toch oud kunt worden bewijst de Amerikaanse highwayman Kris Kristofferson. Met nummers die zijn gecoverd door andere Willie Nelson, Jerry Lee Lewis, Janis Joplin en Johnny Cash is het geen wonder dat hij in 1977 is opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Geen vergane glorie

Kristofferson is al decennia een gevestigde naam in het country-genre, maar wie denkt dat Kris’ leeftijd hem tegenhoudt, zit er naast. De country-legende laat aan het eind van de jaren ’90 zien dat hij zijn gitaar nog niet aan de wilgen heeft gehangen met intieme albums als A Moment of Forever en The Austin Sessions. Kristofferson’s nieuwe CD, The Cedar Creek Sessions, ter gelegenheid van zijn 80e verjaardag, is een goede impressie van de legendarische songwriter in de avond van zijn leven.

The Strangers

Hoewel Kristofferson als lid van The Highwayman al onderdeel uitmaakte van een band, kent men hem als volwaardig solo-artiest. Tijdens zijn nieuwste tour wordt Kris echter ondersteund door Merle Haggard’s oude band: The Strangers. Tijdens de samenwerking tussen deze Nashville-natives komen dan ook naast de nummers van Kristofferson de nodige Haggard hits voorbij.

De country-giganten komen dit voorjaar naar De Oosterpoort!

Bekijk de website van Kris Kristofferson.

Let op: Uitsluitend vrije  zitplaatsen.