Introdans

Kylian4all (6+)
Datum
zo 15 april 2018
Tijdstip
14:30
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Introdans

Eerste rang

Normaal € 12.50

Tweede rang

Normaal € 10.00

Derde rang

Normaal € 8.50

Vierde rang

Normaal € 6.50

Vijfde rang

Normaal
Eerste rang € 12.50
Tweede rang € 10.00
Derde rang € 8.50
Vierde rang € 6.50

Prijs inclusief € 3.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Feestelijke reis door het veelzijdige werk van Jiří Kylián
Deze familievoorstelling van Introdans vormt een fraaie reis door de tijd en het veelzijdige werk van maestro Jiří Kylián: van de theatrale en luchtige potpourri ‘Trompe L’Oeil’, via het humoristische en speelse ‘Sechs Tänze’ naar het wonderbaarlijke ‘Indigo Rose’, dat een prachtig inkijkje biedt in de inventiviteit en fantasie van de Tsjechische choreograaf. Als kers op de taart wordt het uitbundige ‘Chapeau’ gedanst, een première voor Introdans. Het is een bruisend en feestelijk ballet op muziek van onder meer Prince, gemaakt voor het vijfentwintigjarige troonjubileum van koningin Beatrix in 2005. Kylián liet zich inspireren door de omvangrijke hoedencollectie van onze voormalige vorstin.

Ton Wiggers en Roel Voorintholt ontvingen in 2016 de Jiří Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans en een van de aanleidingen voor dit programma.

Shimmering programme full off sensuality
Introdans immerses the Stadsschouwburg in a southern atmosphere with work by Spanish choreographers. Their interpretation of dance is full of Latin temperament, sensuality and joie de vivre. Cayetano Soto clearly leaves his mark. The evening starts with a new piece by his hand, followed by the sensitive ‘Sortijas’, and the much-praised ‘Conrazoncorazon’, a humorous, exuberant, and swift ballet the dancers clearly enjoy performing. Young choreographer Jorge Pérez Martínez presents a new creation for which he puts the entire Introdans ensemble to action. The gorgeous ‘Rassemblement’ by Spain’s most renowned choreographer, Nachu Duato, completes this shimmering programme.

Jiří Kylián: Chapeau
Jiří Kylián: Trompe L’Oeil
Jiří Kylián: Sechs Tänze
Jiří Kylián: Indigo Rose
intermezzi: twee filmdelen uit de choreografie ‘Birth-Day’