Liza Ferschtman (viool) & friends

Datum
di 12 april 2016
Tijdstip
20:15 - 22:20 Inleiding om 19:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

portemonneeloze pauzePortemonneeloze pauze bij klassieke concerten
Bij de meeste klassieke concerten is een drankje en de bewaakte garderobe bij uw toegangskaartje inbegrepen. Zo kunt u langer genieten van uw pauze. Indien er geen pauze is, dan staat er na afloop een drankje voor u klaar.

Beethoven: Septet in Es op. 20 Schubert: Octet in F op. 166, D 803 viool: Liza Ferschtman en Benjamin Marquise ∙ altviool: Lars Anders Tomter fagot: Bram van Sambeek ∙ klarinet: Romain Guyot ∙ hoorn: Hervé Joulain contrabas: Niek de Groot ∙ cello: Quirine Viersen

Juwelen uit de kamermuziek
Liza Ferschtman geldt wereldwijd als een van de belangrijkste violisten van haar generatie. Beroemde internationale orkesten werken graag met haar samen, maar ook binnen de kamermuziek is Ferschtman een grootheid. Haar vorig jaar verschenen cd met werk van Biber, Bartók, Berio en Bach kreeg een 10 in Luister: “Haar spel heeft de begaafdheid en overtuigingskracht van dat van Rachel Podger en Viktoria Mullova.” Het ensemble waarmee Ferschtman naar Groningen komt, bestaat uit gerenommeerde Nederlandse en buitenlandse solisten. Op de lessenaars liggen twee zelden gespeelde juwelen uit de kamermuziek: het ‘Septet’ van Beethoven en het in dezelfde geest geschreven ‘Octet’ van Schubert. Concert i.s.m. de Groningsche Muziekvereeniging.

Bekijk hier het programmaboekje