Lunchconcert: Maximilien Lamouris (Fagot)

Datum
wo 1 november 2017
Tijdstip
12:00
Locatie
Het Café

Klassiek lunchconcert door Maximilien Lamouris (Fagot) in Het Café van De Oosterpoort

Muzikaal middagmaal

Aanstormend klassiek muziektalent zit (bijna) iedere woensdag voor u klaar in Het Café in De Oosterpoort om uw middagmaal muzikaal te omlijsten. De lunchconcerten worden in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest georganiseerd. Deze woensdag wordt het klassieke lunchconcert uitgevoerd door Maximilien Lamouris.

Maximilien Lamouris (1999) studeerde vanaf de leeftijd van vijf jaar piano aan de muziekacademie Szabolcsi Bence in Budapest bij Ildiko Hegedüs. Hij nam er vervolgens het instrument fagottino op zevenjarige leeftijd bij in de klas van Maria Balazs. Lamouris is leerling aan de kunsthumaniora Brussel sinds 2012 , koos de fagot als hoofdinstrument en kreeg les in fagot van de heer Bert Helsen.  Ook studeert hij aan het Koninklijke Conservatorium te Brussel bij de heer Luc Loubry, en is hij sinds 2014 vaste fagottist van het Jong Symfonisch Orkest Antwerpen.
Hij won in 2014 de wedstrijd “ Jonge Solisten aan Zee” en werd in 2016 tweede in de finale van de wedstrijd houtblazers ingericht door VLAMO. Ook is hij 2de geworden aan het Internationaal Concours voor Professionele Fagottisten in Groningen op 13 en 14 mei 2017.
Lamouris heeft masterclasses gekregen van o.a. van Sophie Dartigalongue(eerste fagottist Wiener Philharmoniker) en vormt sinds 2017 met zijn broer, Philippe Lamouris, het “Ensemble Lamoruis”.

Gratis toegang

De toegang is gratis en u hoeft niet te reserveren.

Let op: Er is geen horecavoorziening tijdens de lunchconcerten.Het staat u uiteraard geheel vrij om uw eigen meegebrachte eten en drinken te nuttigen tijdens deze concerten.

Programma
Vocalise – Sergei Rachmaninov
Playing “Time” –  Philippe Lamouris
Sonata for bassoon op.71 – Charles Koechlin
Prelude – Anatoly Lyadov
Romance –  Sir Edward Elgar
Oblivion – Astor Piazzolla
Daydream – Philippe Lamouris