Matthew and The Atlas + support: Rory Butler

A Stripped Back Tour
Datum
do 28 september 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
Lutherse Kerk, Haddingestraat 23, 9711 KC Groningen

Met een uitzonderlijke ‘stripped back’ set komt Matthew and the Atlas op donderdag 28 september voor een dromerig concert naar de Lutherse Kerk!

Matthew and the Atlas is het geesteskind van singer-songwriter Matthew Hegarty. De multi-instrumentalist maakt klassieke folk roots die je kan meevoeren in ellenlange dagdromen. Zijn teksten zijn een zuivere expressie van alledaagse emoties. Iets waar iedereen zich in kan herkennen. Hegarty’s doorleefde stem maakt hem een wijze verhalenverteller; bij elke zin zal je aan zijn lippen hangen.

Band

Matthew and the Atlas was de eerste artiest die werd getekend op het onafhankelijke label Communion, het label van onder andere Bear’s Den. Sterker nog, Matthew’s muziek was de reden om het label op te richten.

De eerste twee EPs van de band ‘To The North’ en ‘Kingdom of Your Own’ brachten een enorme warmte met zich mee en waren pareltjes voor bij het haardvuur. Op debuutplaat ‘Other Rivers’ (2014) sloeg Hegarty een andere weg in en ging op zoek naar de grenzen van zijn muziek door zijn soulvolle folk te verrijken met synths en electronica. Een actie die Hegarty schaarde in het muzikale straatje van Bon Iver. Met zijn tweede album ‘Temple’ neemt hij een stap terug. Hierop laat hij, in de lijn van Sufjan Stevens, naakte emotie en melancholie samenkomen tot een dagdromerig geheel.

Stripped back

Onder leiding van Hegarty tourde de vijfkoppige band veelal in volledige setting om de volle sound van de met synth gelaagde nummers op het podium ten gehore te brengen. Maar met de release van de akoestische versie van ‘Temple’ (‘Temple – Unplugged’) staan de heren nu eens met een akoestische set op de bühne. Met de ‘A Stripped Back Tour’ reizen ze dit najaar door Europa en doen ze – lucky us! – ook Groningen aan!

Ben jij in voor een avondje wegdromen in de wonderlijke Lutherse Kerk? Haal dan nu je kaartje voordat je dit unieke en warme folky concert mist!

Zie ook de website van Matthew and The Atlas.

Support: Rory Butler
Rory Butler opent de avond met een akoestisch solo optreden. Luister hier alvast naar zijn nummer ‘Window Shopping’.

Let op: enkel vrije zitplaatsen

 

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl