Nederlands Danstheater 1

Strike Root 3 recensies
Datum
di 17 februari 2015
Tijdstip
20:15 - 22:25
Locatie
Stadsschouwburg

Artistieke extravaganza in inventief decor
Het NDT trakteert u op een artistieke extravaganza van choreografen: Marco Goecke en NDT 1-danser en choreograaf Medhi Walerski. Goecke staat bekend om zijn verrassende en fysiek uitdagende danstaal. Walerski ontving internationaal lof voor zijn debuut ‘Chamber’ (2012), een spannende reflectie op Stravinsky’s ‘Le Sacre du Printemps’. Naast werk van deze twee makers staat ‘Safe as Houses’ van León & Lightfoot op de rol. Het werk is gebaseerd op het Chinese Boek der Veranderingen ‘I Tjing’, gezet op muziek van Bach. Het ballet heeft een inventief decor dat de dansers op magische wijze laat verdwijnen en verschijnen.

Aanbevolen door Carice van Houten: “Wat een trip. Ik wil morgen weer.”

Medhi Walerski: Chamber, Marco Goecke: Thin Skin, León & Lightfoot: Safe as Houses
Aangepast programma Strike Root: Medhi Walerski zal in plaats van nieuw werk zijn meest spraakmakende werk tot op heden, Chamber, ten tonele voeren.

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Origineel, dynamisch en verbluffend eigen” (over Goecke’s Thin Skin)
“Deze NDT danser ontwikkelt zich gestaag tot fascinerend choreograaf” (over Walerski)

★★★★ Trouw

“Met dat slotduet, schitterend vertolkt door Jorge Nozal en Meng-ke Wu, eindigt het ballet niet voor niets. Zoals in de songs van Smith zijn er geen antwoorden, er is wel twijfel en er is lifde ‘like a boomerang, keep comin’ back.” (..) “Lightfoot/Leóns werk is met olympische danskracht rond theatreale middelen opgebouwd. Zo staat de reprise ‘Safe as Houses’ (2001) bekend als ‘het verdwijnballet’, met dansers rond een draaiende muur, als reflectie op de wendbaarheid van de ziel.”

★★★★ Theaterkrant

“In de eerste paar minuten zien we het handschrift van Goecke meteen in volle glorie: een duistere wereld waarin de soms onnavolgbare tempowisselingen in de bewegingen van de dansers verrassen, soms dierlijk, soms lichtelijk neurotisch maar altijd trefzeker.”
“Vooral Roger van der Poel, Fernando Hernando Magadan, Jorge Nozal en Thiago Bordin weten te ontroeren.” (over Thin Skin)
“Het is alsof Goecke met zijn dansers en hun bewegingen een krachtige ets maakt, de losse golvende armen en de ferme uithalen laten diepe sporen na.”