Noord Nederlands Orkest

A symphonic tribute to Prince
Datum
za 9 maart 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Grote Zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp open
19:30Zaaldeuren open
20:15Aanvang concert
22:15Einde concert

Tijden onder voorbehoud.

Prijstabel voor Noord Nederlands Orkest

Eerste rang

Normaal € 35,00
Tot en met 29 jaar € 12,50
Normaal Tot en met 29 jaar
Eerste rang € 35,00 € 12,50

Prijs inclusief € 5,90 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Toen poplegende Prince in 2016 overleed, werd hij door toonaangevende muziekjournalisten de ‘Mozart van onze tijd’ genoemd. Een terechte vergelijking. Beiden bespeelden op virtuoze wijze meerdere instrumenten, hadden een vlijmscherp gehoor en lieten een kolossaal oeuvre na. Maar bovenal waren het geniale componisten en grote vernieuwers.

Voor A Symphonic Tribute to Prince is een mooie selectie gemaakt van achttien hits, waarbij dampende funkrock wordt afgewisseld met meer lyrische, ingetogen songs. Ook de afwisseling in bezetting is steeds anders. De bekende funk-, soul- en R&B-artiesten Boris (Idols-winnaar in 2004) en Jennie Lena (The voice of Holland-finalist in 2015) zingen afzonderlijk Prince-songs, maar uiteraard zingen ze samen ook verschillende nummers.

Ook de samenstelling van de musici is steeds anders. Zo speelt het Noord Nederlands Orkest tien nummers samen met één van de solisten. Deze nummers zijn dan uiteraard speciaal voor een groot orkest gearrangeerd. Verder is er voor deze avond een combo in het leven geroepen, zij spelen acht nummers van Prince waaronder Kiss, Diamonds and Pearls en When Doves Cry. Het combo bestaat uit: Femke Ijlstra (saxofoon), Jasper Soffers (piano), Patrick Eijdems (drums), Joost Vergoossen (electrisch gitaar) en Boudewijn Lucas (basgitaar). Verder wordt de avond nog specialer gemaakt door een mooie lichtshow. Kortom: het wordt een spetterende show!

Prijs incl. pauzedrankje en garderobe.

dirigent: Dirk Brossé | zang: Boris | zang: Jennie Lena