Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Hush
Datum
za 20 april 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Ongeplaceerd

Normaal € 20,57
Normaal
Ongeplaceerd € 20,57

Prijs inclusief € 2,57 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Zangeres Nora Fischer en popgitarist Marnix Dorrestein brengen muziek uit de 17e eeuw naar het heden. Ze laten oude componisten als Dowland, Monteverdi, Vivaldi en Purcell klinken als hedendaagse singer-songwriters.

Nora Fischer & Marnix Dorrestein

Nora Fischer komt uit een familie van klassieke muzikanten. Ze had al van jongs af aan een grote liefde voor de muziek van componisten uit de 17e eeuw. Ze voert hun muziek vaak uit in de traditionele setting, maar ze hoorde ook altijd een alternatieve versie in haar hoofd.  In Marnix Dorrestein vond ze de perfecte partner voor dit project: een popmuzikant die nieuw was in de wereld van de oude muziek, maar met een open mind en natuurlijke nieuwsgierigheid. Samen maakten ze het album Hush. Met enkel twee stemmen en een elektrische gitaar de eeuwenoude songs in het hier en nu plaatsen. Ze stripten de liedjes tot hun pure essentie en benaderen ze met de creativiteit van 21e eeuwse muzikanten. Zo laten ze zien hoe tijdloos deze muziek is. Soms groovy en powerful, dan weer vrij en hartverscheurend zacht, ze laten veel ruimte voor fantasie.

Afgelopen jaar wonnen de twee met hun album Hush een Edison Klassiek in de categorie ‘De Ontdekking’. Met hun nieuwe album Hush komen ze naar De Oosterpoort.

Check hier de website van Nora Fischer!

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.