Novastar

2 recensies
Datum
vr 3 mei 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Novastar

Ongeplaceerd

Normaal € 23,00
Normaal
Ongeplaceerd € 23,00

Prijs inclusief € 3,00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Achter de naam Novastar gaat de Belgisch-Nederlandse singer-songwriter Joost Zweegers schuil, maker van melodieuze poprockminiatuurtjes. Zelfs in tijden van autotune en de millenial whoop wordt toch nog altijd gesmacht naar songschrijvers die iets te vertellen hebben, en dat is precies waar Joost goed in is. Vrijdag 3 mei staat Novastar in De Oosterpoort. Verwacht een resem popsongs die je vastpakken en niet meer loslaten.

Gezegend

Joost heeft zo’n fraaie stem waarmee hij zelfs nog zou kunnen scoren met het nazingen van een willekeurige Wikipediapagina. Met dit talent op zak wist Novastar in 1996 de Humo Rockrally te winnen. Het avontuur begon: rond 2000 werd het debuutalbum uitgebracht, met de daarvan afkomstige hits Wrong en The Best Is Yet To Come. Na het succes van het eerste album besluit Zweegers naar de Verenigde Staten te vertrekken om te werken aan een nieuwe plaat. De plannen lopen niet als verwacht en Joost komt uitgeblust terug in België. Niet veel later ontmoet hij de juiste mensen en in 2004 komt het album Another Lonely Soul uit. Vijf jaren later verschijnt het derde succesvolle album Almost Bangor.

Nieuwe bezetting

Dat Joost de tijd neemt voor nieuw materiaal moge duidelijk zijn. Zweegers had na het uitkomen van het album Almost Bangor al snel weer een stapel nieuwe nummers klaarliggen. ”Ik voelde dat er een aantal bijzondere nummers tussen zaten en ik wilde er zo snel mogelijk mee aan de slag. Maar op een gegeven moment voelde ik dat de klik tussen mij en de producer weg was”, legt hij uit. Het duurde zes jaar tot het nieuwe album Inside Out uitkwam.

Verfrissende pauze

In een nieuwe bezetting laat Joost Zweegers zien en horen dat de lange pauze verfrissend heeft gewerkt. Ouder werk kreeg live een opvallend heldere en krachtige aanpak mee, en de nieuwe songs werden ook meteen enthousiast onthaald door het publiek. Novastar kreeg de smaak opnieuw te pakken. Ook dit jaar werd een nieuw album uitgebracht: In The Cold Light Of Monday. ‘’De revanche is zoet, zijn terugkeer aan de top (ook live, met een compacte topbezetting) een feit. Het zal hem niet meevallen dit album nog te overtreffen.’’ (OOR)

Bekijk hier de website van Novastar

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertreview Novastar in Tivoli (OOR)

”De grote omslag komt wanneer hij achter de piano plaatsneemt en vlot daarna Mars Needs Woman inzet, één van de publiekslievelingen van zijn vorige langspeler Almost Bangor. Daarna volgen onder meer Never Back Down, Making Waves, Wrong, Because, The Best Is Yet To Come en Lost & Blown Away. Stuk voor stuk pareltjes waarmee hij wel de hele zaal meekrijgt. Elk nieuw intro wordt met groot gejuich ontvangen, het publiek klapt en zingt enthousiast mee en het blijkt nog maar eens dat zijn oeuvre misschien bescheiden is, maar ongelooflijk veel ijzersterke liedjes herbergt.” Lees hier de volledige recensie.

Concertreview Novastar op Rock Werchter (DeMorgen)

”Wat stond Joost Zweegers weer héérlijk buiten zijn oevers te treden, daar op de Main Stage van Werchter. Zweegers zit nog steeds als een aandoenlijke neuroot achter z’n piano.” Lees hier de volledige recensie.