NTGent

We shall overcome. Friede, Vrede, Paix, Peace, Pax 2 recensies
Datum
za 10 juni 2017
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Internationaleselectie beeldmerkDeze voorstelling maakt onderdeel uit van de Internationale Selectie: voorstellingen van internationaal befaamde theater- en dansmakers waarmee u zich in een andere wereld waant. Kijk hier voor alle voorstellingen uit de Internationale Selectie.

Zingen als wapen
In het kader van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog stelde Wim Opbrouck met zijn muzikale wapenbroeder Ron Reuman een avond samen met muziek uit het rijke repertoire van de vredesbeweging. Traditionals, gospel, folk, rock, chansons; vele stijlen komen voorbij: Pete Seeger, Kurt Weill, Leonard Cohen, Jacques Brel, John Lennon, Bob Dylan, Boris Vian en vele anderen. Soms donker, woelig en hard, dan weer meeslepend, aanstekelijk en hoopvol. Een avond waarop het bezwaarde geweten een stem krijgt. Opdat wij nooit zullen vergeten dat elke oorlog, waar ook ter wereld, een aanslag is op het fundament van onze beschaving. Maar vooral: opdat we zullen blijven zingen.

Randprogramma
Inleiding

Voorafgaand aan deze voorstelling is er in de grote foyer een gratis inleiding om 19.15 uur. Jantien Kurpershoek interviewt acteur Wim Opbrouck over de voorstelling. Deuren gaan om 19.00 uur open. Plaatsen kunt u reserveren bij de kassa: 050-3680368 of via deze link.

zang en muziek: Wim Opbrouck, Axl Peleman, Roeland Vandemoortele en Ron Reuman

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ De Morgen

”We Shall Overcome troost, ontroert, en verbindt mensen. De minzame Opbrouck tovert de voorstelling om in een twee uur durend gebeuren van collectieve cocooning. Iedereen eet uit de hand van deze hoogst aaibare ceremoniemeester en zingt op zijn aangeven gewillig mee. Ga dat zien en horen, en laat u meeslepen.”

Publieksreacties

·    Gisteren in de Stadsschouwburg in Brugge, de voorstelling van mijn leven meegemaakt. Rasartiesten, muzikanten, woordkunstenaars, ambiancemakers […] Een rollercoaster van emoties die mij en mijn gezelschap heel blij heeft gemaakt. (Mieke)
·    Wat een show en wat een spelenmannen. De boodschap voor vrede is universeel en onverwoestbaar. Als je ze maar uitzingt voor iedereen. (Roger Van den Bulcke)
·    Een bijzondere avond was het. Het eerste deel, ingetogen, onwaarschijnlijk mooi. Na de pauze werden de protestsongs uitbundiger. Eigenlijk kon je niet anders dan meezingen, uit volle borst. (Maurice van Kerckhoven)
·    Als ik een wens kon en mocht doen, ik bracht alle wereldleiders naar Gent en verplichtte hen twee voorstellingen bij te wonen, zijnde FRONT en We Shall Overcome. (Hendrika)