NTJong/ Het Nationale Theater i.s.m. DOX

Bloedlink 3 recensies
Datum
di 10 april 2018
Tijdstip
20:15 - 21:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

NTjong speelt ‘Bloedlink’; Een humoristische, rauwe en muzikale voorstelling over hoe je doet en wie je eigenlijk bent. So you think you can teach me?

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven.

Met Bloedlink onderzoekt regisseur Casper Vandeputte van NTjong de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in groep met botsende culturen en waarheden. De makers laten zich inspireren zich door research en inspiratiebronnen als de Franse film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Casper VandePutte

De talentvolle schrijver & regisseur Casper Vandeputte maakt energieke, humorvolle en eerlijke voorstellingen over soms zware inhoudelijke thema’s. In Bloedlink duikt hij met een groep multi-getalende spelers, dansers en performers in de wereld van de middelbare school. Bij NTjong maakte hij eerder de festivalhit The Summer of ’96 en de ontroerende monoloog Titus. Bloedlink is een samenwerking met DOX.

Na de succesvolle Lord of the Flies, is Bloedlink de tweede voorstelling in een muzikale en energieke ‘coming of age’ – reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen.

regie Casper Vandeputte | regie assistent Loek de Bakker | dramaturgie Martine Manten |  toneelbeeld Julian Mailwald | kostuums Rebekka Wörmann | spel Lavinia Aronson, Sara Awin, Samora Bergtop, Gary Gravenbeek, Jennifer Muntslag, Sol Vinken en Faissel Asserti

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Theaterkrant

“Intussen stelt de voorstelling wel degelijk een pakket aan maatschappelijke kwesties aan de orde. En op een indringende manier, dankzij de sterk verwoorde bijdragen van de leerlingen.”

“Cultuurverschillen in de snelkookpan van een klaslokaal.”
“Alle leerlingen hebben hun verhaal, je kunt met iedereen meevoelen.”

 

★★★★ De Volkskrant

“Urgent discussiestuk over de praktijk achter ongelukkig gekozen woorden en alarmerende statistieken.”

★★★★ NRC

” Het sterke aan Bloedlink is hoe hoopgevend de voorstelling is.”
” Bloedlink laat vlijmscherp zien dat de samenleving een stuk zelfredzamer is.”