OPERA2DAY

Dr. Miracle's last illusion 4 recensies
Datum
wo 12 april 2017
Tijdstip
20:15 - 21:45
Locatie
Stadsschouwburg

‘Dr. Miracle’s last illusion’ is een ode aan het illusionisme. In een reeks betoverende opera- en dansscènes vol humor en horror wordt het verhaal verteld van de ongrijpbare illusionist Dr. Miracle, wiens assistente tijdens een show om het leven komt. Hij raakt bedwelmd door de schoonheid van haar dood en wil er meer over weten. Op zijn zoektocht raakt hij verzeild in een mysterieuze wereld vol slaapwandelaars, waanzinnigen en dolende zielen. Maar zien we lichtvoetige illusies of kijken we naar een gedetailleerd verslag van een reeks gruwelijke moorden?

muziek: Bellini, Offenbach, Verdi, Wagner, Stravinsky e.a. · m.m.v. New European Ensemble en De Dutch Don’t Dance Division

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Spectaculair en toegankelijk, deze jukeboxopera over een losgeslagen illusionist. Artistieke fusion op hoog niveau. Krachtige sopranen, indrukwekkend illusionisme en dromerige dans.”

★★★★ Theaterkrant

“Regisseur Serge van Veggel liet zich inspireren door zijn fascinatie voor illusionisme en de sfeer en muziek van het einde van de negentiende eeuw, toen occultisme en spiritisme sterk in de belangstelling stonden, en maakt daar een oog- en oorstrelende mix van. Ook de beeldende mogelijkheden van die periode worden volop benut.”

★★★★ NRC

“aansprekend muziektheater”

★★★ Trouw

“kleurrijke en soepel lopende voorstelling…geweldige en ingenieuze goochelacts, mooi uitgevoerd door Woedy Woet.”