Orgel Vreten

1 recensie
Datum
vr 3 april 2015
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 2,50 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Twee stokoude orgels, een strakke band en daarbij een verzameling geweldige gastartiesten. Dat is Orgel Vreten, het project opgestart door Robin Piso en Thijs Schrijnemakers. Een keiharde clash tussen Hammondorgels die tijdens een liveshow bijna letterlijk aan stukken worden gespeeld. Omdat Robin Piso zijn activiteiten met DeWolff niet meer kon combineren, meldde zich een nieuwe Orgel Vreter aan het front in de persoon van Darius Timmers (o.a.Tessa Rose Jackson).

Het nieuwe album ‘Komrad’ verschijnt op 30 maart via V2 Records. De geheel instrumentale plaat bestaat uit elf door de band zelf geschreven nummers, van keiharde orgelrock tot subtiele, haast serene kerkelijke intermezzo’s. De muziek van ‘Komrad’ is tevens de basis voor een theatervoorstelling waar Orgel Vreten eind dit jaar mee de planken op gaat. Gasten als Arno Bakker (sousafoon), Benjamin Herman (sax), Anton Goudsmit (gitaar) en Marcel Veenendaal (zanger van DI-RECT) zijn ook van de partij op het album.

De nieuwe show zal weer spetteren, maar er is ook plek voor het verhaal van de muzikanten. Orgel Vreten staat niet enkel in het teken van elkaar aftroeven, er worden ook genoeg swingende grooves neergezet. Naast ruig is een show van Orgel Vreten bovendien uiterst dansbaar.

Website Orgel Vreten

Fotograaf: Klaas Jan Guchelaar

De favoriete orgelmuziek van Thijs Schrijnemakers

1. Billy Preston – ‘Summertime’ (live)

2. Jimmy Smith – ‘The Sermon’ (live)

3. Sam Brown – ‘Stop’

4. Michael Jackson – ‘Bad’

5. Deep Purple – ‘Highway Star’

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★ Recensie 3voor12 (Anneleen Westerhof)

“Al met al is Orgel Vreten uniek.”

Lees hier de volledige albumrecensie.