De terugkeer van Hans & Grietje (6+)

Orkater & Het Balletorkest 7 recensies
Datum
wo 29 april 2015
Tijdstip
19:30 - 20:45
Locatie
Stadsschouwburg

Muzikaal spektakel voor de hele familie
Na de hit ‘Alice in Wonderland’ tovert het schrijversduo Geert Lageveen en Leopold Witte nu het bekende verhaal van ‘Hans en Grietje’ om tot een muzikaal familiespektakel met o.a. Annet Malherbe, Elise Schaap, Geert Lageveen en de 55 muzikanten van Het Balletorkest. Hans en Grietje worden door hun ouders achtergelaten langs de snelweg. Op zoek naar een dak boven hun hoofd ontmoeten ze de wonderlijkste figuren. Via een smakelijk snoephuisje belanden ze in de studio van de tv-show ‘Vreet je vet!’. De boosaardige presentatrice is vastbesloten Hans in de live-uitzending te roosteren.

tekst: Geert Lageveen en Leopold Witte. spel: Annet Malherbe, Elise Schaap, Pepijn Schoneveld, Geert Lageveen en Erik van der Horst. muziek: Het Balletorkest. regie: Leopold Witte

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Leeuwarder Courant

“Hans en Grietje muziektheaterfeest.”

★★★ NRC Handelsblad

“Wat deze voorstelling tot een overweldigend feestje maakt, is het perfect geïntegreerde Balletorkest. Zo’n vijftig musici spelen in allerlei samenstellingen een goedgekozen en vlotte mix met werken van Bach tot Frank Zappa, van Schubert tot Sadists-componist Erik van der Horst. Als alle musici op het podium zijn, ontstaan ijzersterke beelden.”

Kindertheatergids

“Een absolute aanrader voor jong en oud!”

★★★ De Telegraaf

“Sprookjesachtige roadtrip.”

★★★ de Volkskrant

“Grote troef van De terugkeer van Hans & Grietje zijn de vijftig musici van Het Balletorkest: in allerlei formaties (blazers, strijkers, slagwerk) en uitdossingen bevolken zij brutaal en soepel het toneel.”

Het Parool

“Aanstekelijk feestje met 250 uitbundige kostuums.”

Theaterparadijs

“FENOMENALE mix van orkest en theater.”