Paulien Cornelisse

Om mij moverende redenen 5 recensies
Datum
ma 29 januari 2018
Tijdstip
20:15 - 21:35
Locatie
Stadsschouwburg

Originele observaties en creatieve taalkronkels
Wat zegt het over je als je een spiegel in de wc hebt hangen? Wat is er aan de hand met mensen die te hard ‘eh’ zeggen? In ‘Om mij moverende redenen’ kijkt Paulien Cornelisse in detail naar de onbegrijpelijkheden van het leven. Naar wat je kunt zien maar niet wilt zien. Naar wat je wilt begrijpen maar niet kunt begrijpen.
Velen van u kennen Cornelisse als schrijfster van bestsellers als ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ en ‘De verwarde cavia’. Als cabaretier won ze de Neerlands Hoop Prijs met ‘Dagbraken’ en werd genomineerd voor de Poelifinario voor ‘Maar ondertussen’, waarover De Telegraaf schreef: “Een droogkomische aaneenschakeling van originele observaties en creatieve taalkronkels.”

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant

“Paulien Cornelisse zoomt steeds zo in en uit op de wereld, dat een vervreemdend perspectief ontstaat, waardoor al het dagelijkse gedoe van de mensen ridicuul wordt. Ze behandelt niet politiek of het laatste nieuws, maar bespreekt wel subtiel en absurdistisch grote thema’s als jeugd en ouderdom.”

★★★★ Trouw

“In haar nieuwe show ‘Om mij moverende redenen’ laat Cornelisse als vanouds haar prettig gekantelde blik vallen op alledaagse onbenulligheden die in haar universum grote proporties kunnen aannemen. (…) Hilarische anekdotes levert dat op.”

★★★★ Algemeen Dagblad

“Cornelisse doet dat met groot gevoel voor zelfspot. Het maakt ‘Om mij moverende redenen’ tot een hoogst amusante voorstelling.”

★★★★ Theaterkrant

“Een aanstekelijk staaltje vakkundig doordraven om de chaos van het leven kracht bij te zetten. Met prettig gestoorde precisie werkt ze elk van haar fascinaties uit tot in de gekste details.”

★★★ NRC Handelsblad

“Qua thematiek doet Cornelisse denken aan Brigitte Kaandorp, die haar negatieve gedachten en zoektocht naar structuur in een chaotische wereld ook tot uitgangspunt van haar voorstellingen heeft gemaakt. Maar verder heeft Cornelisse een volstrekt eigen stijl, die we ook terugzien in haar columns en boeken: literair en beschouwend, met originele redeneringen en herkenbare observaties uit het dagelijks leven.”