Ronnie Flex & Deuxperience Band

Albumtour + support: Linde Schone 1 recensie
Datum
vr 29 december 2017
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Ronnie Flex

Een van de meest gestreamde Nederlandse artiesten op Spotify, meer dan 250 miljoen views op YouTube, drie nummer 1-hits, diverse platina platen, twee hits in Duitsland en Oostenrijk, shows op Pinkpop en Lowlands, een uitverkochte tour én een eigen show in Ahoy: niemand kan meer om Ronnie Flex heen. Dit najaar tourt hij door Nederland samen met de Deuxperience Band.  Op 29 december sluit hij de tournee in de Oosterpoort in Groningen.

Ronnie Flex is een man met een missie: de meest betekenisvolle muzikant van zijn generatie worden. Tijd om achterover te leunen en te genieten van zijn succes is er niet, want als muzikant blijft hij vernieuwen en groeien. Momenteel legt hij met producer Boaz van de Beatz de laatste hand aan zijn album, waarvan de singles ‘Energie’ en ‘Plek als dit’ inmiddels de dubbelplatina status hebben behaald. Ronnie heeft een groot gedeelte van dit album ook zelf geproduceerd.

Ook op het podium is zijn muzikale groei terug te zien. Samen met kunstenaarscollectief Deuxperience tourde hij dit jaar langs verschillende poppodia en trapte hij af op Noorderslag. Hier zien we een hele andere kant van Ronnie Flex, waarbij hij zich laat inspireren door zijn Caribische roots. Ondersteund door twee fantastische achtergrondzangeressen en zijn eigen instrument ‘autotune’ wordt rauwheid vervangen door dansbaarheid en is stilstaan geen optie. Of zoals hij zelf zegt in het NRC: “Uiteindelijk wil ik gewoon een salsa-zanger zijn. Ik wil dat iedereen al gaat dansen zodra ik het podium op kom”.

Support: Linde Schöne

De zangeres Linde Schöne (1993) uit Nijmegen maakt met haar debuut EP ‘Liefde van de Vloer’ (2016) direct al indruk met haar liedjes. Ze schrijft teksten die gaan over liefde, de pijn en het geluk, die vanuit een ‘hiphop state of mind’ lijken te komen. Samen met haar sterke uitstraling en goede live performance, zorgt dit voor een vliegende start. Na optredens bij onder meer DWDD en 3FM wordt haar show op Noorderslag beoordeeld tot één van de beste van het hele showcase-festival.

Zie ook de website van Ronnie Flex.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Concertverslag 3voor12 (T. Pisart)

Je ziet het aan alles: zijn verlegen glimlach, zijn bijna awkward dansjes en zijn onbeholpen houding. Maar juist dat maakt hem zo goed, zo anders dan de meeste Nederlandse rappers en het type dat eigenlijk iedereen in zijn hart kan sluiten. En de meest verlegen superster van Nederland heeft nu wel de meest dansbare show. Een volwassen show die eigenlijk op ieder festival wel een plekje verdient.

Lees het volledige concertverslag op 3voor12.