Rosemary & Garlic

1 recensie
Datum
do 22 maart 2018
Tijdstip
20:30
Locatie
USVA , Munnekeholm 10, 9711 JA Groningen

Prijstabel voor Rosemary & Garlic

Ongeplaceerd

Normaal € 10.00
Normaal
Ongeplaceerd € 10.00

Prijs inclusief € 1.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Het Nederlandse duo Rosemary & Garlic keert terug naar Groningen. Afgelopen Noorderslag wisten ze het publiek te betoveren met ijle, ongrijpbare, sprookjesachtige muziek. Met het net uitgebrachte album Rosemary & Garlic maakten ze hun belofte meer dan waar.

De muziek is geworteld in de folk en singer-songwriter traditie. Anne’s wonderschone sprankelende stem wordt onderbouwd met de glansrijke heldere klanken van de muziek van Dolf.

Na de winterse EP The Kingfisher uit 2015 geeft het debuutalbum Rosemary & Garlic veel meer een impressie van alle vier de jaargetijden waarbij de liedjes als schilderijtjes stuk voor stuk nauwkeurig werden ingekleurd. Het tweetal is zonder vastomlijnd plan de studio ingegaan.

Natuurgroen omgeven water, waarin de stad weerspiegelt

De teksten zijn beeldend en laten ruimte aan de luisteraar om er een eigen interpretatie aan te geven. De sfeer van de muziek van het album wordt perfect weergegeven door het sprookjesachtige beeld van door natuurgroen omgeven water, waarin de grimmigheid van de stad weerspiegeld wordt.

Rosemary & Garlic

Ze ontdekten dat ze een passie voor deze muziek en muzikanten deelden, toen ze elkaar troffen tijdens een singer-songwriter concours. Anne werd in eerste instantie achtergrondzangeres in de toenmalige band van Dolf. “Na een tijdje realiseerde ik mij dat we de rollen beter konden omdraaiden, waarbij de zang en de teksten van Anne centraal zouden staan en ik daarbij de muziek zou maken. Vanuit die ambitie is Rosemary & Garlic ontstaan”, zegt Dolf.

Most beautiful song in the world

De single I’m Here die voorafgaand aan het nieuwe album werd uitgebracht verscheen in de prestigieuze The Most Beautiful Songs in the World playlist van Spotify.

Internationale belangstelling

Het nummer Old Now van Rosemary & Garlic is inmiddels al 7 miljoen keer gestreamd, terwijl ze zich met 700.000 unieke luisteraars een van de meest populaire bands van Nederland mogen noemen. De steeds groeiende internationale belangstelling leidde tot een platencontract met platenmaatschappij Nettwerk Music Group, die het album wereldwijd gaat uitbrengen.

Rosemary & Garlic zal tijdens de liveshow in USVA versterkt worden door Dionne Nijsten (op cello) en Tim Vermulst (op drums en Moog).

let op: enkel vrije sta-plaatsen.

Neem eens een kijkje op de website van Rosemary & Garlic.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie

“Het titelloze album is alles wat je van Rosemary & Garlic verwacht en meer.”

Lees hier de volledige recensie van In De Ban Van.