Rundfunk

Wachstumsschmerzen 5 recensies
Datum
wo 7 maart 2018
Tijdstip
20:15
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Prijstabel voor Rundfunk

Ongeplaceerd

Normaal € 17.50
Normaal
Ongeplaceerd € 17.50

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Succesvolle tv-komedie nu in het theater!
RUNDFUNK kennen we van de absurdistische, gelijknamige tv-komedie, die zich afspeelt op een fictieve middelbare school. Met ‘Wachstumsschmerzen’ verruilen bedenkers, schrijvers en hoofdrolspelers Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde de tv-studio voor het theaterpodium. In een krankzinnige reeks snelle scènes, absurde grappen en slechte dans behandelen de jongetjes het volwassen worden, omdat ze daar zelf ook nog lang niet klaar mee zijn.

“Je komt huilend ter wereld, je sterft alleen en daartussenin wordt het allemaal niet veel beter. Opgroeien is een aaneenschakeling van eenzaamheid, onzekerheid, verdriet en het rusteloos verlangen naar meisjes van drie jaar ouder. Of van drie jaar jonger. Of gewoon van drie jaar oud. Het maakt niet uit, je kreeg ze toch niet.”

regie: Peter van de Witte | met: Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Algemeen Dagblad

“Het zijn onweerstaanbaar geestige scènes – subtiel, ontroerend en vulgair, waarover altijd de zweem van mistroostigheid en diep menselijk ongemak hangt.”

★★★★ de Volkskrant

“Hun sprankelende debuutvoorstelling (…) is een pijlsnelle verzameling grove, hilarische scènes en barst bijna uit elkaar van de sterke vondsten.”

★★★★ De Telegraaf

“Zo laten zij hun toeschouwers voortdurend bungeejumpen met een elastiek dat net iets te lang lijkt. De keiharde grond komt in duizelingwekkend tempo op je af, maar op het allerlaatste moment schiet je dan toch nog net op tijd terug omhoog. Zo voelt de humor van Van de Velde en Van Kalmthout een beetjevulgair, waarover altijd de zweem van mistroostigheid en diep menselijk ongemak hangt.”

★★★★ NRC Handelsblad

“Van Kalmthout en Van de Velde beheersen deze vorm van absurdistisch cabaret tot in de puntjes. Hun fantastische timing, enorme lef en zieke, puberale gevoel voor humor maken ‘Wachstumsschmerzen’ tot een indrukwekkend debuut.”

★★★ Trouw

“Van Kalmthout en Van de Velde acteren prettig vet en over the top en timen hun grappen goed.”