Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken

Sutra 2 recensies
Datum
di 24 april 2018
Tijdstip
20:15 - 21:30 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Sidi Larbi Cherkaoui & Shaolin monniken

Eerste rang

Normaal € 37.50

Tweede rang

Normaal € 30.00
CJP/Collegekaart € 12.50

Derde rang

Normaal € 25.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vierde rang

Normaal € 19.00
CJP/Collegekaart € 12.50

Vijfde rang

Normaal € 9.50
CJP/Collegekaart € 9.50
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 37.50
Tweede rang € 30.00 € 12.50
Derde rang € 25.50 € 12.50
Vierde rang € 19.00 € 12.50
Vijfde rang € 9.50 € 9.50

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie 2017-2018.
> Bekijk de gehele selectie

Wegens groot succes is er een tweede voorstelling van ‘Sutra’ bijgeboekt in de Stadsschouwburg Groningen op maandag 23 april.

Sutra, een verbluffende mix van dans en kungfu

In 2008 ging ‘Sutra’ in première, een van de opwindendste voorstellingen van Sidi Larbi Cherkaoui. Dit seizoen viert de Vlaams-Marokkaanse choreograaf en theatermaker het tienjarig bestaan van zijn internationaal bekroonde danshit met een herneming van deze verbluffende mix van hedendaagse dans en de eeuwenoude Chinese vechtsport kungfu. In een eenvoudig, maar subliem decor van 21 houten kisten maakt Cherkaoui optimaal gebruik van de kracht, behendigheid en beheersing van de in kungfu gespecialiseerde Shaolin monniken. “Verbluffend mooi.” (NRC Handelsblad)

Nadat hij de monniken van de Shaolintempel ontmoette, besloot Sidi Larbi Cherkaoui om nauw met hen samen te werken aan een gemeenschappelijk project. ‘Sutra’ werd een parcours van culturele en sociale uitwisseling. Via vertalingen, onderhandelingen en veel praten, slaagden ze erin om een artistiek universum te creëren dat zijn weg vond naar de harten van het publiek.

Sutra gaat over opbouwen en vernietigen, over transformaties en spel. De scène is gevuld met houten dozen die verschillende constellaties kunnen aannemen. Nu eens vormen ze een muur, dan weer een brug, tempel of kerkhof en zo creëren ze een veranderbare ruimte waardoorheen de dansers kunnen reizen.

Sidi Larbi Cherkaoui

Sidi Larbi Cherkaoui realiseerde zijn eerste choreografieën als lid van het collectief Les Ballets C. de la B. Sindsdien creëerde hij meer dan vijftig choreografieën waarmee hij een groot aantal internationale prijzen in de wacht sleepte. Sidi Larbi Cherkaoui is artistiek directeur van Eastman en Ballet Vlaanderen en is verbonden aan Sadler’s Wells Londen als ‘associate artist’.

Ga voor meer informatie naar de website van Sidi Larbi Cherkaoui.

Bewildering mix of modern dance and kung fu
‘Sutra’, one of Sidi Larbi Cherkaoui’s most exciting performances, premiered in 2008. Next season the Flemish-Moroccan choreographer and theatre maker celebrates the tenth anniversary of his internationally rewarded dance hit, by having his bewildering mix of modern dance and the centuries-old Chinese martial art kung fu performed once more. In simple yet sublime scenery consisting of 21 wooden boxes, Cherkaoui optimally makes use of the power, dexterity, and control of the Shaolin monks’ kung fu skills. “Bewilderingly beautiful.” (National newspaper NRC Handelsblad)

regie en choreografie: Sidi Larbi Cherkaoui | toneelbeeld: Antony Gormley | muziek: Szymon Brzóska | A Sadler’s Wells London Production

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

de Volkrant (2008)

“Als bliksemschichten of stiletto’s doorklieven de monniken de lucht”

NRC Handelsblad (2008)

“Het spel met de kisten is magisch. Telkens als je denkt dat alle manieren van stapelen en kantelen gebruikt zijn, tovert Cherkaoui opnieuw een caleidoscopisch decor tevoorschijn.”