Stephanie Louwrier

Revolutie van de mislukking 3 recensies
Datum
wo 16 mei 2018
Tijdstip
20:15 - 21:25
Locatie
Stadsschouwburg

Ode aan de alledaagse waanzin door theatermaker Stephanie Louwier

Stephanie Louwrier is een One-Woman-Avalanche in gang gezet door een mislukt octet van drie muzikanten. Na een voorproefje op Oerol gaat Louwrier nu de theaters in, klaar om de Revolutie te ontketenen. In haar streven naar perfectie trapt ze om zich heen als een pitbullterrier on acid en is ze breekbaar als Bambi.

Hoe tem je het beest in jezelf? Hoe begroet je de wereld als er net iemand is overleden? Wat doe je als je iemand zonder reden heel hard op zijn bek wilt slaan? Waarom ga je bij iemand op schoot zitten zonder je voor te stellen? Hoe verander je een onberekenbare tbs-er in een schoondochterlijk ideaal als Anita Witzier?

Waarom wil ik zo’n fucking perfectionist zijn?
Ik sta elke ochtend op met het besluit een goed mens te zijn.
Maar dat is ondragelijk. Want ik ben ook geil, gefokt en bang.
Ik wil een goed mens zijn, maar de anderen liggen dwars.
Dus donder ik ‘s avonds totaal gedesillusioneerd mijn bed weer in.

Stephanie Louwrier maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie theatermakers die moeiteloos theater mixt met televisie of film, rap combineert met ballads, en standup-comedy met poëzie. Laat u meesleuren door Stephanie Louwrier.

Stephanie Louwrier achtergrond

Stephanie Louwrier studeerde af aan de Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Haar carrière had een kickstart, haar afstudeersolo ‘Pauvre Lola’ (2010) werd genomineerd voor zowel de Kemna Award voor beste actrice en de Parade Parel voor beste voorstelling. Ze groeide uit tot succesnummer op Theaterfestival De Parade. Bij impresariaat Hekwerk bespeelde ze de landelijke podia, ze werd presentatrice bij BNN en in 2013 maakte ze samen met Daria Bukvić de overweldigende performance ‘Who run the world’. “Met Who run the world bewijst Louwrier een ongekend charisma en theatertalent te bezitten.” (Kester Freriks, Theaterkrant)

spel: Stephanie Louwrier | tekst: Stephanie Louwrier, Ko van den Bosch | muziek: Norman Kapoyos (Swinging Mood Orchestra), Amir Vahidi (Club Gewalt) en Robbert Klein (Club Gewalt) | eindregie: Ko van den Bosch | artistieke begeleiding: Titus Tiel Groenstege, Daria Bukvić | scenefotografie: Jochem Jurgens

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Recensie de Volkskrant

“Een grillig, gek, energiek en brutaal podiumdier, een rasperformer… Vijf kwartier lang één vrouw op toneel, en wat voor een. Een bloedeerlijke vakvrouw en een dijk van een wijf.”

★★★★ Recensie Theaterkrant

“Tussen haar opkomst in ultieme slowmotion en de verstilde slotscène laat Louwrier ons alle schakeringen van haar spectrum zien. Woest en wreed, kwetsbaar en ontroerend”

Dagblad van het Noorden (Eric Nederkoorn) over de voorstelling op Oerol

“Ze is – samen met de mannen van Club Gewalt – muzikaal sterk, heeft een enorme expressie en is taalrijk en geestig.”