Stephanie Louwrier

Revolutie van de mislukking 1 recensie
Datum
wo 16 mei 2018
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Stephanie Louwrier

Ongeplaceerd

Normaal € 15.00
CJP/Collegekaart € 10.00
Normaal CJP/Collegekaart
Ongeplaceerd € 15.00 € 10.00

Prijs inclusief € 3.10 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Ode aan de alledaagse waanzin door theatermaker Stephanie Louwier

De jonge theatermaker Stephanie Louwrier weigert in hokjes te denken. Haar werk laveert tussen de grenzen van theater, performance, muziek en standup. ‘Revolutie van de mislukking’ is een ode aan het falen. In een wereld waar alles en iedereen perfect lijkt, gaat Stephanie Louwrier op zoek naar haar eigen falen. Waar en wanneer gaat het mis? Rond het middaguur, vlak voor het avondeten? In een tekst die ze mede schreef met Ko van den Bosch en ondersteund door twee mannen van muziektheatercollectief Club Gewalt brengt ze een ode aan de alledaagse waanzin. Louwrier trapt om zich heen als een kickbokser on acid, ontroert als Bambi, is onberekenbaar als de nacht en kwetsbaar als de blues.

Stephanie Louwrier maakt onderdeel uit van de nieuwe generatie theatermakers die op zoek zijn naar nieuwe verhalen en theatervormen. De pers schreef eerder over haar: “Louwriers acteerprestaties zijn verbazingwekkend, haar energie is tomeloos en haar aanblik betoverend.” Verwacht geen pasklaar antwoord maar kleur met Stephanie mee buiten de lijntjes van uw fantasie.

 

spel: Stephanie Louwrier tekst: Ko van den Bosch, Stephanie Louwrier muziek: Norman Kapoyos, Amir Vahidi (Club Gewalt) en Robbert Klein (Club Gewalt) artistieke begeleiding: Ko van den Bosch, Titus Tiel Groenstege, Daria Bukvic scenografie, lichtontwerp en techniek: Karl Klomp kostuumontwerp: Dymph Boss

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Dagblad van het Noorden (Eric Nederkoorn) over de voorstelling op Oerol

“Ze is – samen met de mannen van Club Gewalt – muzikaal sterk, heeft een enorme expressie en is taalrijk en geestig.”