Suzan & Freek

+ support: Rhys Lewis 1 recensie
Datum
do 15 februari 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
Stadsschouwburg

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Nederlandse internetsensatie Suzan & Freek covert liedjes uit vrijwel elk genre op een volledig eigen wijze, in een akoestische setting. Laat je betoveren door de engelachtige stem van Suzan en het gitaarspel van Freek. Op 15 februari komen ze terug naar Groningen voor een concert in de Stadsschouwburg!

De Minuut

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen op je tijdlijn: Suzan Stortelder & Freek Rikkerink plaatsen wekelijks een nieuwe cover op Facebook in hun rubriek De Minuut, die inmiddels door meer dan 50.000 mensen wordt gevolgd. Sinds het Achterhoekse koppel hun covers ook op Spotify plaatst, gaat het tweetal online als een speer.

Suzan & Freek gaan viraal

In 2015 werd hun cover Cheerleader door alle landelijke radiostations opgepikt nadat de Jamaicaanse zanger OMI de cover had gedeeld met de tekst: “One of my favorite Cheerleader covers i’ve heard. The voice of an angel”.  In oktober 2016 ging het duo wereldwijd viraal nadat hun cover Don’t Let Me Down van The Chainsmokers werd gedeeld door de band. “Wow, this made us tear up”, schreven The Chainsmokers over de cover van het muzikale duo Suzan & Freek. De clip werd binnen 12 uur een half miljoen keer bekeken en is inmiddels ruim 80.000 keer geliked.

Online en Live

Naast online timmert het duo ook live hard aan de weg: na een vaste coverrubriek op Radio 538, optredens op onder andere het Sziget Festival in Boedapest, support-acts voor Milow & Walk Off The Earth, een optreden bij RTL Late Night én een uitverkochte clubtour in het najaar van 2017, is het nu tijd voor een nóg grotere tour.

Support: Rhys Lewis

Zijn stem herken je uit duizenden, spatzuiver en lekker in het gehoor liggend. Als hij ergens goed in is, is het wel in het met minimale elementen een grootse en authentieke vibe meegeven aan zijn nummers. Hij combineert rijke soul met raspende vocalen waarin muzikale invloeden van onder meer Al Green, Marvin Gaye en James Taylor doorklinken. Met dit geluid weet hij elke dag nog meer harten voor zich te winnen en inmiddels beschikt hij dan ook over een grote, internationale achterban.

Let op: enkel vrije zitplaatsen.

Alvast in de stemming komen? Met de video’s van Suzan & Freek op Facebook en YouTube ben je de hele avond zoet. Live wil je ze zeker ook niet missen, dus scoor snel die kaarten!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Recensie Suzan & Freek, 3voor12

“Wat het concert bijzonder maakt, is dat ze een intieme sfeer weten te creëren…”

Lees de volledige recensie op de site van 3voor12.