Tangarine

+ support: Joost Dijkema 1 recensie
Datum
wo 19 september 2018
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

TakeRoot presents:
Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed.
Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Hetzelfde uiterlijk, een identiek leven, onafscheidelijke stembanden. Zo was het. Tot vorig jaar. Het nieuwe album van Tangarine dat begin september zal verschijnen is de soundtrack van het ontregelde broederschap van Sander en Arnout Brinks.

De één hield zijn eerste kind in zijn armen, van de ander liep het huwelijk stuk. Voor het eerst in hun eeneiige bestaan liepen hun levens niet parallel. Het lot dreef hen uiteen. En dat hoor je. Op het nieuwe album is Tangarine meer dan een loepzuivere folkband. Hun muziek is grilliger geworden. Meeslepender. Met grote regelmaat wordt de vertrouwde blood harmony opengescheurd door scherpe gitaarpartijen en onrustige afdwalingen door gezongen zandvlakten en over muzikale rotspartijen. Het album is de soundtrack van hun ontregelde broederschap. Zo is het.

Let op: vrije zit- en staplaatsen

Zie ook de website van Tangarine

The men from Tangarine travelled across their favourite country and with everything they saw they felt melodies coming into existence automatically. The final destination of their journey was Tucson, Arizona, where the duo recorded a new album in cooperation with the American roots band Calexico.

gitaar en zang: Arnout en Sander Brinks | gitaar en pedal steel: Rolf Verbaant | bas: David Corel | drums: Robin Buijs

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ de Volkskrant over de cd ‘There and Back’

“Een prachtplaat.”