The Kik

The Kik hertaalt! 1 recensie
Datum
do 19 april 2018
Tijdstip
20:30 - 22:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

The Kik

The Kik brengt iets anders dan je van ze gewend bent. Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door – waarin The Kik maandelijks bekende hits hertaalde – werden de mannen overstelpt met verzoekjes om ook andere nummers van een Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstond prachtig nieuw repertoire, waaruit de band een gulle greep doet én er de achterliggende verhalen bij vertelt.

Successen

Het eerste album droeg de titel Springlevend en dateert uit 2012. Het album verscheen zowel op cd als op vinyl en bevatte eigen nummers en covers in eigen gemaakte versies van The Kik. De single Simone, een bescheiden zomerhit voor de groep, is een bewerking van het nummer The Dancer van de jarenzestigband The Allusions. Bestaande nummers een nieuwe boost geven, zoals ze ook bij hun concert in De Oosterpoort zullen doen, is dus bepaald niet nieuw voor de band. In 2015 maakten ze zelfs nog een album met minder bekende Armand-liedjes. De band voorziet in het achtste seizoen van de talkshow De Wereld Draait Door als ‘huisband’ en wie de heren op dat moment nog niet kende, kent ze vanaf dit moment wel.

Live

Door de successen en eigenzinnige sound is de band voor de grote festivals en clubs een gewilde act. Ook in 2018 remt The Kik niet af, sterker nog: ze zetten gas bij met een heuse tour, waarbij Groningen natuurlijk niet vergeten mag worden. Stel je tickets veilig en bereid je voor op een avondje Nederpop in De Oosterpoort!

Zie ook de website van The Kik.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Recensie Parool

“The Kik biedt topvermaak voor het hele gezin. ” (Marc Driessen)

Lees de volledige recensie van het Parool