The Kik

Voor de overlevenden 1 recensie
Datum
vr 4 januari 2019
Tijdstip
20:30 Tijdschema
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Tijdschema

17:00Restaurant Tromp gaat open
20:00Zaaldeuren open
20:30Aanvang concert

Alle tijden onder voorbehoud

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

The kik, Neerlands bekendste bietband komt op 4 januari naar De Oosterpoort. De band was de afgelopen jaren al meerdere malen te zien in De Oosterpoort. Nu zijn ze terug. Ditmaal met een eerbetoon aan grootmeester Boudewijn de Groot.

The Kik

The Kik is een (neder)beat band uit de omgeving van Rotterdam, geïnspireerd door verschillende grootheden uit de sixties zoals de Beatles en Kinks. De groep is een samenstelling van ex-bandleden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Voormannen Dave von Raven en Arjan Spies worden bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms. Samen vormen deze mannen de bekendste Neerlandse bietband.

Nieuw repertoire

Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door – waarin The Kik maandelijks bekende hits hertaalde – werden de mannen overstelpt met verzoekjes om ook andere nummers van een Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstond prachtig nieuw repertoire waarbij vaak de achterliggende verhalen worden verteld.

Boudewijn de Groot

De groep zal tijdens dit concert een eerbetoon brengen aan Boudewijn de Groot. Het concert is gericht op de albums Voor de Overlevenden en Picknick; twee klassiekers van Boudewijn de Groot uit respectievelijk 1966 en 1968. Nog nooit werden deze platen integraal uitgevoerd. Tot nu. Als groot bewonderaars van de muziek van De Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg de band goedkeuring van de grootmeester zelf zich te buigen over deze twee sleutelalbums.

Zie ook de website van The Kik.

Let op: uitsluitend geplaceerde zitplaatsen

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Recensie Parool

“The Kik biedt topvermaak voor het hele gezin. ” (Marc Driessen)

Lees de volledige recensie van het Parool