Theatergroep Kwatta & Oorkaan

De Familie van Nielie breekt de tent af (6+) 3 recensies
Datum
zo 17 februari 2019
Tijdstip
14:30
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Theatergroep Kwatta & Oorkaan

Eerste rang

Normaal € 18,00

Tweede rang

Normaal € 14,40

Derde rang

Normaal € 12,34

Vierde rang

Normaal € 9,26

Vijfde rang

Normaal € 4,63
Normaal
Eerste rang € 18,00
Tweede rang € 14,40
Derde rang € 12,34
Vierde rang € 9,26
Vijfde rang € 4,63

Prijs inclusief € 3,60 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van het jeugdtheaterfestival Krokus Kriebels! Diverse voorstellingen in de voorjaarsvakantie voor de hele familie! Bekijk hier het volledige programma.

 

Avontuurlijk muziektheater

Theatergroep Kwatta begon afgelopen seizoen aan een vierluik over een kersvers samengesteld gezin. Velen kijken nu al reikhalzend uit naar deel twee van dit avontuurlijke muziektheater bomvol liedjes, livemuziek en poppen: “Nieuwe familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien.” (Theaterkrant ****)
De Familie van Nielie woont sinds kort samen met een hond, een varkentje, oma en een filosoof in de kast. Bij dit gekke gezelschap weet je het maar nooit. Geen wonder dat ze verzeild raken in een wereld waar in de winter de zon altijd schijnt, robots een hart hebben, oma’s geheimzinnige missies krijgen en niets is wat het lijkt. Kinderboekenschrijver Simon van der Geest verzorgt ditmaal de prachtige teksten.

Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan…. gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliep-bliep-bliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Kan iets tegelijkertijd echt en niet echt zijn?

tekst: Simon van der Geest | regie: Josee Hussaarts | componist: Steven Kamperman | spel: Gustav Borreman, Joost Dekker, Marieke van Leeuwen, Lieneke Le Roux e.a. | musici Oorkaan: Bart Lelivelt (accordeon), Chris Saris (slagwerk), Jesse Faber (basklarinet) e.a. | decor en kostuums: Barbara Kroon | poppen: Siem van Leeuwen

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Theaterkrant

“Door te focussen op individuen in dit samengestelde gezin ontstaat meer en meer ruimte waardoor nog meer dan voor het eerste deel geldt: deze familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien.”

★★★★ Musicalworld

“De cast speelt overtuigend. Van de vertrouwde gezichten is het nu vooral oma Wil (Lieneke LeRoux), die lekker los kan gaan. Pleun de Roode is overtuigend als de puber met levensvragen en Enzo Coenen straalt als jonge avontuurlijke knul.”

Het Parool

”De kinderen zeiden juist dat ze die filosofische scènes zo leuk vonden. De rest van het stuk ook gelukkig, spannende verwikkelingen met een bom en een caravan; heb ik dat tenminste niet voor niets bedacht.”