Thomas Azier

+ support: Remme 3 recensies
Datum
za 2 december 2017
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Na jaren in Berlijn te hebben gewoond, spendeerde Thomas Azier de afgelopen tijd in Parijs, om daar aan zijn nieuwe album ‘Rouge’ te werken. Op 2 december komt hij zijn nieuwe werk live ten gehore brengen in De Oosterpoort. Azier staat garant voor een opwindende mix van pop, techno, industrial en jaren ’80 wavemuziek.

Op zijn nieuwe plaat zijn akoestische instrumenten en elektronische sounds naadloos door elkaar heen geproduceerd, tot een verbijsterend en vakkundig uitgebalanceerd geheel. Daarbij weet hij zijn unieke sound tot grotere hoogtes te stuwen in zijn live-shows. Met zijn charismatische voorkomen en fantastische zangpartijen maakt hij van elk optreden een opzwepende show die je niet mag missen.

Hoe het begon
Ondanks zijn internationaal klinkende naam en dito reputatie, is Thomas Azier van oorsprong toch echt een Hollandse jongen. Azier werd geboren in Leiderdorp en groeide op in het Friese dorp Nijeberkoop. Vervolgens ging hij studeren aan de Pop Academie in Leeuwarden, maar verhuisde op 19-jarige leeftijd resoluut naar Berlijn. Daar werkte hij jaren aan zijn debuutplaat ‘Hylas’ dat in 2014 uitkwam. De kritieken waren lovend en zijn muzikale carrière nam een vlucht.

Geen tweede-albumsyndroom
Azier bewijst met zijn nieuwe plaat ‘Rouge’ dat hij geen last heeft van het tweede-albumsyndroom. Sterker nog, met dit album schaart hij zich definitief bij de meest veelzijdige popartiesten van dit moment. ‘Rouge’ is als album in zijn geheel zeer mooi opgebouwd, maar ook de losse nummers zijn stuk voor stuk pareltjes.

Verwacht tijdens het concert op 2 december iets minder jaren ’80 wave beats en iets meer chanson invloeden. De man is niet voor niks van Duitsland naar Frankrijk verhuisd, immers. Desalniettemin zullen fans van het eerste uur zich nog steeds herkennen in de onmiskenbare sound. Stap 1: absoluut luisteren. Stap 2: absoluut live meemaken!

Support
De support-act van Thomas Azier is Remme! Hij zal de avond om 20.00 aftrappen, dus wees op tijd!

Zie ook de website van Thomas Azier

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Despite his name and extraordinary music having an international ring to them, Thomas Azier really is a Dutch bloke. He moved to Berlin about seven years ago, where wrote his well-received debut album Hylas (2014) in an old DDR factory. In recent years Azier lived and worked on his new album in Paris. Azier’s exciting mix of pop, techno, industrial and eighties’ wave is perfectly suitable for the stage, even more so because he is a great singer. Azier is a versatile artist, always busy to explore and present new, surprising musical directions. ‘Talk To Me’ is the impressive first single of his second album ‘ROUGE’. Azier will bring his new album and a spectacular live show to Groningen in December!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie De Volkskrant (Gijsbert Kramer)

“Een wonderschone, tot in de puntjes verzorgde collectie liedjes die ook buiten Nederland moet opvallen. Zulke sterke fris en modern klinkende popplaten zijn ook internationaal een zeldzaamheid.”

Lees de volledige recensie van de Volkskrant

Live recensie Best Kept Secret door 3voor12 (Norbert Pek)

“Het is prematuur, zeker, maar het is misschien, heel voorzichtig, al mogelijk om te concluderen dat Thomas Azier met Rouge een classic album heeft geschreven. Live begint het materiaal nog extra te schitteren.”

Lees de hele recensie hier.

Albumrecensie OOR (Jacob Haagsma)

“Rouge is een statement voor enigszins gladgestreken popliedjes, die mooi tot leven komen dankzij fijnzinnige details in de productie (Dan Levy had die touwtjes in handen). Nummers als Sandcastle (Queen ontdaan van het pathos) en Concubine laten horen dat Azier zo’n sterk versoberde richting wel kan hebben.”

Lees de volledige recensie van OOR.