Tommy Emmanuel

+ Special Guest: JD Simo
Datum
wo 13 maart 2019
Tijdstip
20:00
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Prijstabel voor Tommy Emmanuel

Ongeplaceerd

Normaal € 33.00
Normaal
Ongeplaceerd € 33.00

Prijs inclusief € 3.00 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

 

Gitaarvirtuoos Tommy Emmanuel komt weer terug naar Groningen!

Op zesjarige leeftijd tourde hij al met zijn familieband door Australië, rond zijn 30e was hij een rock-‘n-roll leadgitarist die stadions in Europa volspeelde en op zijn 44e werd hij een van de vijf mensen die ooit een ‘Certified Guitar Player’ werd genoemd door zijn idool, muziekicoon Chet Atkins. Tegenwoordig speelt hij elk jaar honderden uitverkochte shows, van Nashville tot Sydney en Londen. Toch blijft Tommy zichzelf vernieuwen en hunkeren naar wat de toekomst biedt. Hij komt met het album Accomplice One, een album van samenwerkingen met enkele van de beste zangers, songwriters en, ja, gitaristen die tot de dag van vandaag leven. Een lijst met Jason Isbell, Mark Knopfler, Rodney Crowell, Jerry Douglas, Amanda Shires, Ricky Skaggs, JD Simo, David Grisman, Bryan Sutton, Suzy Bogguss en nog veel meer.

Omdat hij en zijn broer Phil zichzelf als peuters leerden spelen, was de gitaar dan ook de echte eerste taal van Tommy. En met zijn kenmerkende door Melbourne gemaakte Maton-akoestiek zegt hij meer dan vele mensen met woorden kunnen doen. Beïnvloed door de stijl van gitaarpicking van Merle Travis en Chet Atkins, ontwikkelde Tommy een stijl van solo gitaarspel waarbij het klinkt alsof er een hele band op het podium staat. Tommy maakt deze compleet sonische wereld helemaal alleen, zonder luspedalen en overdubs; slechts één man en tien vingers. Zijn benadering begint altijd bij het lied en de emotie, zijn muziek is de belichaming van zijn soulvolle geest, gevoel voor hoop en zijn voorliefde om te entertainen. Ondanks dat Tommy de Guitar Player-awards, de Grammy-nominaties en de talrijke opiniepeilingen waarin hij de grootste akoestische gitarist ter wereld wordt genoemd ontzettend waardeert, is voor hem de grootste beloning echter altijd: het volgende geweldige album maken en het stralende publiek bij de volgende geweldige show zien.

Website Tommy Emmanuel

Special Guest: JD Simo

Op zijn nieuwe en eerste solo-album, OFF AT 11, wil JD SIMO je laten weten dat het vooral belangrijk is dat muziek eerlijk moet zijn. De begaafde kunstenaar biedt dit meer dan in een psychedelische, vrij stromende, dynamische soundscape die precies dat voorbeeld illustreert … Eerlijkheid. Acid rock, traditionele blues, folk, soul, free-form jazz en het nooit aflatende verlangen om pulsen uit deze collectie te improviseren in een breinbrekende caleidoscoop van geluid, energie en sfeer.

Met invloeden die zo uiteenlopend zijn als de Jimi Hendrix Experience, Captain Beefheart, Miles Davis en de Allman Brothers en bluesgitaristen zoals Lightnin’ Hopkins en BB King, word je als luisteraar meegenomen op een muzikale reis met LIEFDE als leidraad. JD SIMO legt uit: “Er is een onderliggend thema van LOVE dat het album doordringt. Zowel uiterlijke liefde maar ook innerlijke en zelfliefde. Tegenwoordig is alles zo zwaar, maar ik wil gewoon wijzen op wat vreugde, liefde en diepe passie; in deze wereld delen we allemaal die geest. “Het album is opgenomen in een ‘groovy space’ om iets authentieks neer te zetten, gevuld met plezier en GEEN bewerkingen, GEEN tricks. Gewoon eerlijkheid en een taperecorder”.

Website JD SIMO

Let op: Uitsluitend vrije zitplaatsen