Toneelgroep Maastricht

King Lear 3 recensies
Datum
za 17 november 2018
Tijdstip
19:30 - 22:30 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

18:00Schouwburg open
18:00Eenakterdiner Theatercafé
18:30Start inleiding
19:15Zaaldeur open
19:30Start voorstelling
21:15Pauze
22:30Einde voorstelling

Alle tijden onder voorbehoud

Sterrencast speelt meesterstuk

‘King Lear’ is een klassieker die je een keer gezien moet hebben. Het stuk staat bol van gekonkel, verraad, verderf en doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal. Regisseur Servé Hermans, bekend om zijn voorliefde voor beeldende ensceneringen, heeft een sterrencast tot zijn beschikking met onder anderen Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta. De tekst van William Shakespeare wordt bewerkt door Jibbe Willems, die eerder een veelgeprezen muzikale ‘Othello’ naar de theaters bracht.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar.

bewerking: Jibbe Willems | regie: Servé Hermans spel: Huub Stapel, Wilfried de Jong, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft, Sylvia Poorta, Hans Trentelman, Dries Vanhegen, Mieneke Bakker, Louis van Beek, Hans van Leipsig, Elisabeth De Loore en Caro Derkx

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Theaterkrant

“IJzersterk acteurstheater met als gouden greep Huub Stapel in de titelrol.”
“Bovenal is deze nieuwe productie van Toneelgroep Maastricht een feest voor liefhebbers van ijzersterk, klassiek acteurstheater.”

NRC

“Huub Stapel speelt King Lear gedreven”
“Deze verstilde scène aan het slot is een van de allermooiste uit King Lear door Toneelgroep Maastricht met een gedreven acterende Huub Stapel in de hoofdrol.”

★★★★ Dagblad van het Noorden

”Fascinerende King Lear houdt je bij de les.”