Toneelgroep Oostpool

Allemaal mensen 4 recensies
Datum
wo 31 oktober 2018
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

19:15Schouwburg gaat open
20:15Aanvang voorstelling
22:30Einde voorstelling

Alle tijden onder voorbehoud

Allemaal mensen is bij voorbaat onvergetelijk theaterexperiment en geraffineerd spel met het publiek over rollen spelen, schijn en zijn

Allemaal Mensen is een nieuwe, avondvullende versie van de avontuurlijke reeks korte festivalvoorstellingen die Marcus Azzini afgelopen seizoen regisseerde. Het is een flirt met de grenzen van het theatergenre, waarin de toeschouwer niet meer weet wat waarheid is en wat leugen, waarin veel te lachen valt, maar ook veel te overdenken. “Een gouden formule”, schreef Theaterkrant (★★★★★) over delen 1 en 2.

Allemaal Mensen is een flirt met de grenzen van het theatergenre. Een voorstelling over hokjes en labels. En hoeveel meer daarachter zit. Allemaal Mensen beweegt mee met de actualiteit van de dag. Een tijd waarin diegene die het hardst schreeuwt, de meeste aandacht krijgt. Waarin nuance en context lijken te ontbreken. Een tijd waarin mensen worden gereduceerd tot één enkele opvatting. En voor je het weet zit je in een hokje, met een label op je hoofd.

“Ik wil niet laten zien dat de wereld kut is, dat weten we al. Ik wil laten zien dat we elkaar hebben en dat dat de redding is.” Regisseur Marcus Azzini betreedt samen met een grote groep getalenteerde podiumkunstenaars het podium en maakt de schouwburg tot een ontmoetingsplaats. Wie ben jij, wie ben ik en waarin kunnen we elkaar vinden? Een mozaïekvertelling over de mens, over jou, en mij en de wereld om ons heen.

Hoe nu mens te zijn?
Dat is precies wat regisseur Marcus Azzini met Allemaal Mensen gaat doen. Samen met een grote groep podiumkunstenaars vanuit diverse disciplines betreedt hij elke avond het podium en maakt hij de schouwburg tot een gemeenschapshuis, een ontmoetingsplaats. Wie ben jij, wie ben ik, wat houdt ons bezig en waarin kunnen we elkaar vinden?

Allemaal Mensen laat zich niet voorspellen, maar beweegt mee met de actualiteit van de dag. Een ding staat van te voren vast: het gaat over de mens, over jou, en mij, en de wereld om ons heen. Neem twee uur van je dag en gun het jezelf en anderen om hierbij te zijn, dit avontuur mee te maken. Misschien falen we, misschien wordt het geweldig. Onvergetelijk wordt het zeker.

concept en regie Marcus Azzini | spel o.a. Marcus Azzini, Eva Bartels, Ludwig Bindervoet, Joy Delima, Milou van Duijnhoven, Kendrick Etmon,  Minne Koole, Gery Mendes, Annica Muller, Rick Paul van Mulligen, Florian Myjer, Casper Nusselder en Tim Olivier Somer | vormgevingsadvies Ruben Wijnstok | Scenefoto’s: Sanne Pepper

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Volkskrant

“Allemaal Mensen is theater als pleidooi om het maar eens een beetje fijn met elkaar hebben, verschillen te koesteren en niet te zeuren.”

★★★★★ Theaterkrant over deel 1 & 2

“Een gouden formule”

★★★★★ Trouw over delen 5 & 6

“Een feelgood aan zwaktes en onzekerheden van de mens.”

★★★★ NRC over delen 5 & 6

“Potentiële hit: boordevol kleine grapjes, een helder thema en up-tempo geacteerd.”