Het Toneelhuis/Guy Cassiers

Het kleine meisje van meneer Linh 3 recensies
Datum
vr 16 februari 2018
Tijdstip
20:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Het Toneelhuis/Guy Cassiers

Eerste rang

Normaal € 24.00

Tweede rang

Normaal € 19.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Derde rang

Normaal € 16.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vierde rang

Normaal € 12.00
CJP/Collegekaart € 12.00

Vijfde rang

Normaal € 6.00
CJP/Collegekaart € 6.00
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 24.00
Tweede rang € 19.50 € 12.50
Derde rang € 16.50 € 12.50
Vierde rang € 12.00 € 12.00
Vijfde rang € 6.00 € 6.00

Prijs inclusief servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie 2017-2018.
> Bekijk de gehele selectie

Monoloog vol ontroerende schoonheid

Het kleine meisje van meneer Linh is een aangrijpende vertelling, gebaseerd op de roman van Philippe Claudel. Het is een voorstelling over de migratie, maar ook over eenzaamheid, over het verlangen naar communicatie met de andere en niet in de laatste plaats met het publiek.

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Meneer Bark praat vooral over zijn vrouw die kort voordien is overleden. Meneer Linh verstaat hem niet maar hij luistert, met zijn kleine meisje op schoot. Ze blijven elkaar dagelijks op hetzelfde bankje in het park ontmoeten. Tot op een dag alles verandert…

Koen De Sutter speelt de voorstelling als monoloog. “Een geweldige prestatie”, volgens Concertnews. Omdat De Sutter alleen op het toneel staat en alle rollen – die van verteller, van meneer Linh en van meneer Bark – speelt, krijgt de voorstelling een bijzondere kleur, atmosfeer en betekenis. Het wordt een voorstelling over de kracht van de verbeelding en de uitbeelding. De Sutter vertelt het verhaal met alle middelen die hem ter beschikking staan: tekst, woorden, beelden, muziek, geluid en projecties.

“De Sutter roept een scala aan emoties op waarbij de breekbaarheid van de arme meneer Linh mooi uit de verf komt. (…) deze versie doet het boek van Claudel alle eer aan.” (De Tijd)

Tweeluik Guy Cassiers

De voorstelling vormt met Grensgeval een tweeluik over de migratieproblematiek dat regisseur Guy Cassiers bij het Toneelhuis maakt.

Regie: Guy Cassiers | Tekst: Philippe Claudel | Spel: Koen De Sutter en Gene Bervoets | Geluidsontwerp: Diederik De Cock | Video-ontwerp:  Klaas Verpoest | kostuumadvies: Tim Van Steenbergen

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Concertnews

Met Het kleine meisje van meneer Linh zet acteur Koen De Sutter een geweldige prestatie neer in het Toneelhuis.

de Tijd

De Sutter roept een scala aan emoties op waarbij de breekbaarheid van de arme meneer Linh mooi uit de verf komt. (…) deze versie doet het boek van Claudel alle eer aan.

★★★ de Morgen

De ingrepen van Guy Cassiers zijn van een vaak ontroerende schoonheid, omdat ze spaarzaam zijn.