Het Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam

Vergeef ons
Datum
wo 9 mei 2018
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Het Toneelhuis & Toneelgroep Amsterdam

Eerste rang

Normaal € 27.50

Tweede rang

Normaal € 22.00
CJP/Collegekaart € 12.50

Derde rang

Normaal € 18.50
CJP/Collegekaart € 12.50

Vierde rang

Normaal € 14.00
CJP/Collegekaart € 12.50

Vijfde rang

Normaal € 7.00
CJP/Collegekaart € 7.00
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 27.50
Tweede rang € 22.00 € 12.50
Derde rang € 18.50 € 12.50
Vierde rang € 14.00 € 12.50
Vijfde rang € 7.00 € 7.00

Prijs inclusief € 3.50 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

Deze voorstelling is onderdeel van de Internationale Selectie 2017-2018.
> Bekijk de gehele selectie

Absurde, grappige familiesoap

‘Vergeef ons’ is gebaseerd op de gelijknamige roman van A.M. Homes. In deze familiesoap worden de zwakheden van alle personages in hoog tempo opgevoerd: een rollercoaster van personages die hun greep op de realiteit en op hun leven verliezen.

Trieste opeenvolging van catastrofes

Het ongeluk van de familie Silver begint op Thanksgiving met een flirt tussen Harold Silver, een historicus van middelbare leeftijd, en Jane, de vrouw van zijn broer George. Het is het startpunt van een lange, vaak absurde, grappige en trieste opeenvolging van catastrofes waarbij de hele familie uit elkaar valt. Toch slaagt hij erin, bijna ondanks zichzelf, bij de volgende Thanksgiving een nieuwe samengestelde familie te creëren.

Guy Cassiers regiseert topcast

Met de hulp van een topcast schetst Guy Cassiers een humoristisch beeld van de relationele vervreemding en emotionele verwarring van ons tijdsgewricht. Hij doet dat met tal van visuele referenties naar de Amerikaanse publieke sfeer: de sportwedstrijden, de overkill aan informatie, de publiciteit. De enscenering ontstaat op het snijvlak tussen het intieme familieverhaal en een omgeving die door de media wordt gedomineerd. Beeld en woord worden ontkoppeld met een hoge dosis absurditeit tot gevolg.

A.M. Homes in ‘Vergeef ons’:

“De hele buitenwereld is zo nieuw, zo willekeurig en gespleten dat iedereen er gevaar loopt. We chatten online, worden online ‘Vrienden’ van elkaar zonder te weten met wie we eigenlijk praten – we neuken met vreemden. We zien zo ongeveer alles voor een relatie, voor een band aan, en toch staan we machteloos als we bij onze familie en tussen onze buurtgenoten zijn.

Regie: Guy Cassier | Gebaseerd op het gelijknamige boek van: A.M. Homes | Bewerking: Erwin Jans, Guy Cassiers, Marc Didden | Met: Ariane van Vliet, Chris Nietvelt, Eelco Smits, Evelien Bosmans, Jip van den Dool, Katelijne Damen, Lucas Vandervost, Steven van Watermeulen | Scenografie: Jasper Rigole |