Toneelschuur Producties

Het temmen van de feeks
Datum
ma 8 april 2019
Tijdstip
20:15 Inleiding om 19:15
Locatie
Stadsschouwburg

Prijstabel voor Toneelschuur Producties

Eerste rang

Normaal € 21,60

Tweede rang

Normaal € 17,48
CJP/Collegekaart € 12,85

Derde rang

Normaal € 14,91
CJP/Collegekaart € 12,85

Vierde rang

Normaal € 10,80
CJP/Collegekaart € 10,80

Vijfde rang

Normaal € 5,66
CJP/Collegekaart € 5,66
Normaal CJP/Collegekaart
Eerste rang € 21,60
Tweede rang € 17,48 € 12,85
Derde rang € 14,91 € 12,85
Vierde rang € 10,80 € 10,80
Vijfde rang € 5,66 € 5,66

Prijs inclusief € 3,60 servicekosten
Exclusief transactiekosten: € 1 (e-tickets) of € 3 (tickets per post)

 Een feestelijke voorstelling met nepwimpers, muziek en de prachtige taal van Shakespeare

Katherina is een vrouw met wie niemand wil trouwen. Haar zusje Bianca, in alles haar tegenbeeld, is veel geliefder. Bianca mag van hun vader echter pas trouwen als ook Katherina aan de man is gebracht. Hoewel dit een helse opdracht lijkt, gaat de rijke Petruchio de uitdaging aan om deze feeks te temmen. Maar wie temt nu eigenlijk wie?

In Het temmen van de feeks worden alle vrouwenrollen door mannen en alle mannenrollen door vrouwen gespeeld. Met in de hoofdrollen Roeland Fernhout als feeks Katherina en Astrid van Eck als Petruchio. Regisseur Nina Spijkers neemt Shakespeare’s (seksistische) komedie als vertrekpunt om te onderzoeken hoe bepalend gender rolpatronen zijn. Wat is de erfenis van stereotypen en hoe breken we los van deze conventies om werkelijk gelijk te zijn?

Spijkers won de Top Naeff Prijs 2015, de aanmoedigingsprijs voor veelbelovende theaterstudenten. “Büchner en Shakespeare breng jij tot leven in het heden”, schreef de jury. Precies wat ze ook gaat doen met deze Shakespeare.

Nina Spijkers over Het Temmen van de Feeks

“De afgelopen twee jaar heb ik persoonlijk als een enorme zoektocht ervaren naar wat mijn stem is als theatermaker. En niet alleen als maker, ook als vrouw. Ik heb mij hiervoor vaak schuldig gemaakt aan het wegzetten van feminisme als iets schreeuwerigs en ‘lekker mannen haten’. Inmiddels zijn er fantastische nieuwe stemmen in de discussie, zoals die van Beyoncé, Lena Dunham en Amy Schumer. De nieuwe zoektocht gaat over gelijkheid en kracht en niet over het onoverbrugbare verschil tussen mannen en vrouwen en de vrouw als slachtoffer hiervan.  Ik geloof dat met dit toneelstuk deze thema’s te onderzoeken zijn op een interessante en geestige manier.”

regie: Nina Spijkers tekst: William Shakespeare vertaling: N.t.b. met: Astrid van Eck, Roeland Fernhout, Linde van den Heuvel, Julia Lammerts, Anne-Chris Schulting, Xander van Vledder foto: Annaleen Louwes