Trijntje Oosterhuis

Clubshow 2 recensies
Datum
za 3 oktober 2015
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Trijntje Oosterhuis is een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld, daarnaast is ze ook nog eens één van de hardst werkende muzikanten uit ons land. Eerder dit jaar stond ze met de Ladies of Soul drie keer in de Ziggo Dome en was ze druk met het Eurovision Songfestival en haar inzending ‘Walk Along’. Meedoen aan het songfestival leverde niet een finaleplaats, maar wel een prachtig nieuw album op. In deze clubshow staat dit nieuwe uitgebrachte album ‘Walk Along’ centraal.

Nederland leerde Trijntje in 1996 kennen als boegbeeld van de groep Total Touch. Haar moed om in nieuwe projecten te duiken was er al vanaf het begin. En dat heeft ze de afgelopen 20 jaar met verve gedaan. “Ik ben zeer blij en dankbaar met alle projecten die ik heb omarmd. Ik ben als mens en daarmee als muzikant continu in ontwikkeling. Zolang ik er maar mijn hart als zangeres in kan leggen.” Die instelling en haar geloofwaardige performances, bracht Trijntje op zeer bijzondere plekken. Al op haar 24ste stond ze tijdens het fameuze North Sea Jazz Festival met legende Herbie Hancock op het podium. In 2006 nam ze samen met het Metropole Orkest het werkstuk ‘The Look Of Love’ op dat een ode was aan het repertoire van songschrijver Burt Bacharach. Hij speelde zelf mee op het album en noemde Trijntje één van de allerbeste vertolkers van zijn songs. “Vooral het gemak waarmee ze zingt heeft mij enorm verrast. Ze is zo fantastisch.”

Lees hier een interview van Trijntje Oosterhuis met Jazzism.

Website Trijntje Oosterhuis

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie PlatoMania (Jos van den Berg)

“Anouk inspireert Trijntje hoorbaar, de zangeres is in topvorm op dit album, dat volstaat met lekkere pop/soul liedjes. ”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Albumrecensie Nedersound

“De pareltjes van dit album zijn voor ons ‘My Everyday Angel’ en ‘I Don’t Miss You’. Het zijn twee fraaie ballades. Het is een sterk album geworden. Ons rest niets anders dan deze plaat met een welverdiende acht te beoordelen.”

Lees de volledige recensie.