Van Dik Hout

Het Beste Van 1 recensie
Datum
vr 10 maart 2017
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Kleine zaal

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!
Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Van Dik Hout staat al meer dan 20 jaar aan de top van de Nederlandse muziekscene. Met hun perfecte mix van rauwe poprock en poetische teksten leverden ze met hits als ‘Alles of niets’, ‘Mijn houten hart’ en ‘Zij maakt het verschil’ (beide laatste als Poema’s) een onuitwisbare bijdrage aan de Nederlandstalige popmuziek. Hitsingle ‘Stil in mij’ brak destijds alle records. Niet alleen is dit ondertussen het meest gedraaide Nederlandstalige nummer aller tijden, ook werd ‘Stil in mij’ door de lezers van OOR en de luisteraars van Radio 3 gekozen tot ‘Beste Nederlandse Nummer Ooit’.

In 2014 vierde Van Dik Hout haar 20jarig jubileum. De samenstelling van de band is in al die jaren onveranderd gebleven: Martin Buitenhuis (zang), Benjamin Kribben (bas), Dave Rensmaag (gitaar), Sandro Assorgia (gitaar), Louis de Wit (drums). Hoewel ze vrijwel alles hebben bereikt in het Nederlandse muzieklandschap, blijft Van Dik Hout hongerig en vernieuwen ze zichzelf muzikaal wanneer nodig. Zo nam de band hun meest recente album ‘Alles wat naar boven drijft’ (2014) op in Berlijn met gastoptredens van Paul de Munnik, Thomas Acda, Daniel Lohues, Ellen ten Damme en JB Meijers.

Website Van Dik Hout

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★ Albumrecensie Festivalinfo (Eric Rijlaarsdam)

“Met Alles Wat Naar Boven Drijft heeft Van Dik Hout echter een album gemaakt dat zich kan meten met de betere platen uit de beginperiode van de band. Het vuur, dat op de laatste albums een beetje gedoofd leek, is weer opgelaaid en de mannen hadden er bij het maken van dit album duidelijk zin in”

Lees de volledige albumrecensie.