Via Berlin & Cello Octet Amsterdam

Instant love 2 recensies
Datum
wo 23 januari 2019
Tijdstip
20:15 Tijdschema
Locatie
Stadsschouwburg

Tijdschema

19.15Stadsschouwburg open
20.15Aanvang voorstelling
21.30Einde voorstelling
21.30 Aanvang nagesprek
22.15Einde nagesprek

Tijden onder voorbehoud

Deze voorstelling hoort bij een reeks toneel-op-toneel voorstellingen. Bekijk alle voorstellingen hier.

Roerende voorstelling over kwetsbaarheid

‘Instant Love’ is het verhaal van Grace, die door de charmante pooier en meedogenloze bedrieger King een gouden toekomst wordt beloofd en zo de wereld van de prostitutie in wordt gelokt. Zonder paspoort of papieren is ze rechteloos en onbeschermd. Het stuk laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn als ze de autonomie van hun leven kwijtraken. Zo verandert wat het mooiste tussen twee mensen zou moeten zijn, in het meest afschuwelijke. Harald Austbø componeerde voor deze voorstelling nieuwe muziek en Ko van den Bosch schreef een gloednieuwe en actuele tekst.

Via Berlin

Via Berlin (voorheen Orkater/De Nieuwkomers) vertelt met een volstrekt eigen vorm van muziektheater persoonlijke, herkenbare verhalen die symbool staan voor universele en maatschappelijke thema’s. Na ‘Instant Happiness’ (2016) is ‘Instant Love’ het tweede deel van een drieluik van Via Berlin en Cello Octet Amsterdam over door macht gedreven systemen. Andere voorstellingen van Via Berlin zijn ‘Ooit’ en ‘Breaking the Silence’.

Cello Octet Amsterdam

Cello Octet Amsterdam staat voor bijzondere samenwerkingen en een veelzijdige programmering. Zo waren er concerten met zangeressen als Tereza Berganza en Karin Strobos, optredens met Hadewych Minis en Caribische grooves met Izaline Calister. Het octet speelde in de Amsterdamse metrotunnel, op het dakterras van de Stopera en op vele andere bijzondere locaties. Vorig seizoen was Cello Octet Amsterdam te zien in De Oosterpoort met de dansvoorstelling ‘Summa’ in samenwerking choreograaf Samir Calixto.

Ga voor meer informatie over Via Berlin naar: viaberlin.nl
Meer informatie over Cello Octet Amsterdam vindt u op: cellooctet.com

Tekst: Ko van den Bosch | Regie: Ria Marks | Muziek:  Harald Austbø | Spel & muziek: Dagmar Slagmolen, Harald Austbø, Cello Octet Amsterdam | Decor & kostuums: Miek Uittenhout

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

★★★★★ Theaterkrant

“In deze compositie bereiken tekst, muziek en spel op een dramatische manier een hoogtepunt maar ook in de rest van de voorstelling is die samensmelting van de verschillende disciplines door regisseur Ria Marks op een razendknappe manier vormgegeven. Alles klopt in ‘Instant Love’. De muziek schrijnt, doet pijn of verleidt en vormt een sublieme eenheid met het spel.”

Dagblad van het Noorden

“Een roerende voorstelling die mooi laat zien hoe het moet zijn als je zelfbeschikking verdampt in zo’n kommervolle situatie: prostitutie, de porno-industrie.”