Walter Trout

3 recensies
Datum
wo 2 november 2016
Tijdstip
20:30
Locatie
De Oosterpoort, Grote zaal

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Walter Trout is een bluesrocker in hart en nieren. Hij speelde met giganten als Canned Heat, John Lee Hooker en de legendarische John Mayall’s Bluesbreakers voordat hij zijn eigen weg ging. Sinds 1989 doet hij het op eigen kracht. Orkaankracht, mogen we wel zeggen, want hij speelt iedereen van het podium af!

Onlangs breidde Trout zijn omvangrijke oeuvre uit met het album ‘Battle Scars’. Hoewel bluesrock nog steeds de rode draad vormt, maakt hij dit keer ook uitstapjes naar de roots van de countryblues. De albums van Trout dampen van opwinding en zijn live shows zijn steevast een kleine sensatie. Dat de man een bak ervaring heeft is live dan ook duidelijk te merken! Op 17 juni brengt hij een livealbum uit, genaamd ‘ALIVE in Amsterdam’. Het album is, zoals de titel al zegt, live opgenomen in Amsterdam. Op 2 november laat hij het horen in De Oosterpoort!

Website Walter Trout

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

Walter Trout is a blues rocker to the backbone. He played with heroes as Canned Heat, John Lee Hooker and the legendary John Mayall’s Bluesbreakers before he went his own way. He has been working under his own steam since 1989. And very powerful steam that is, because he is invincible on stage!

Trout recently expanded his oeuvre with the album ‘Battle Scars’. Even though blues rock still is the main element, he also incorporates the roots of the country blues. Trout’s albums are full of excitement and his live shows always are sensational. When he is performing live it is clear Trout has ample experience on stage! On 17 June he will release his live album ‘ALIVE in Amsterdam’, which is indeed recorded live in Amsterdam. He will perform this album on 2 November in De Oosterpoort!

Wat vindt de pers van deze voorstelling?

Albumrecensie bluesmagazine (Roelof Passies)

“Resumerend kun je stellen dat Walter Trout weer als vanouds kan uithalen en speelt hij weer op de top van zijn kunnen. Hij is herboren als songwriter, zanger, gitarist en ook als mens.”

Lees hier de volledige recensie

Mania

”Het blijkt dat Trout met meer energie en motivatie dan ooit tevoren op de planken staat. Dus is het geweldig dat we daar volop van mee kunnen genieten op de dubbelaar Alive in Amsterdam, vorig jaar opgenomen in Theater Carre.”

Lees hier de volledige recensie

Interview Lust For Life (Harry Pater)

“Mijn zingen en spelen gaan beter dan ooit, ik sta de hele avond en spring veel rond en we hebben heel veel plezier met elkaar.”

Lees het volledige interview